Ivan_Ch

Members
 • Content Count

  342
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Ivan_Ch

 • Rank
  User
 • Birthday September 14

Друго

 • Kaра
  Audi A3 8P 1.9 TDI

Персонална информация

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,087 profile views
 1. Дали ще има още ъпдейти на картите за RNS-E или поддръжката беше до 2020г?
 2. Търси от някоя кола за части. Това е ОЕМ номера: 8P0 863 387 A
 3. Автора на темата ако чете, може ли да сподели каква е била причината? Имам същия проблем в момента (ключът влиза, но не може да се завърти, волана не се заключва при изваден ключ)? Дали има вероятност да е от клемореда или целия патрон трябва да се сменя (което като гледам не е много лесно).
 4. Здравейте колеги. Някой знае ли откъде мога да хвана плюс при контакт за да свържа подгрева на предните седалки и лумбалната опора? Колата е 2004г
 5. Не съм много добре с руския, но горе-долу ми се изясниха нещата, особено по снимките Доста сложно ми се струва преправянето на задната седалка, и направо се отказах.. Мислех си че се разменят тапицериите от едната рамка на другата, а то заварки, огъвания.. Обмислям предните да сложа от А5, а задните от А3-ка да търся някакви кожени ли не знам. Иначе доста полезно четиво, благодаря много Аз четох в английски форуми и толкова подробно обяснение не намерих, всичко беше от рода: "предните пасват, задните се нуждаят от преправяне" и до там..
 6. Здравейте колеги Решил съм да сменям седалките на А3-та, понеже сегашните ми (текстилни) нямат лумбална опора, а без нея ми е много неудобно и ме боли кръста когато шофирам. Търсих доста и установих, че е трудно да се намерят хубави седалки с тази опция от А3 (търся главно полукожа с подгрев). В един чуждестранен форум открих че от А5 седалките пасват на А3 (предните само с преправяне на буксите, а задните нещо повече се правело за да паснат, но така и не успях да прочета какво точно). Въпросът ми е дали някой тук е правил подобно нещо и да сподели малко опит. А дори и други идеи за седалки са добре дошли. Колата е с три врати.
 7. Колеги, взех тези плафони с идеята да монтирам единия в багажника, но нещо не иска да свети. Пробвах го в един Пасат и свети, но в Аудито не иска.. Уж има вграден canbus модул. С подобни съм на регистрационния номер и работят 4-та година без ядове. Някакви идеи какъв може да е проблема?
 8. И аз имах подобен проблем при смяна на заден ляв апарат, заради задържаща ръчна. След смяната колата не спираше добре, дърпаше на една страна... Закарах я на майстор, обезвъдушава я доста време и се оправи. Оказа се че има едно филтърче на казанчето със спирачна течност, което бавно пропуска течността и е най-добре да се извади при наливането на новата, понеже създава илюзията че казанчето е пълно, а то всъщност е празно и засмуква въздух. Поне при мен това беше най-вероятната причина.
 9. По OEM номера, който се намира върху стикера. Халогенните фарове за ляв волан до 2008г, завършват с индекс "A" или "K". За ксенона мисля че бяха с индекс "M" "P" и за биксенон "R" п.п Може и с други индекси да има за ляв волан, не ги знам всички
 10. Някакви съвети откъде да прекарам кабел от датчика на казанчето до таблото? Моята кола няма датчик, понеже беше без борд компютър, но мисля че има тапа на казанчето, която се маха и се слага датчика там, та искам да добавя тази функция. До колкото разбрах единият кабел се свързва към таблото, а другият на маса, и би трябвало да работи. В момента пинът от таблото ми е директно замасен.
 11. Намерих някаква информация, но непълна. Разбрах че ще ми трябва помпичка с номер: 3b7 955 681 . Самата броня си е оборудвана с пръскалки, маркучи .. и т.н. Единствено не открих информация относно електрическото свързване. Някакво реле четох, че трябва да се сложи, но много постно обяснено. Ще се радвам ако някой, който е наясно сподели малко информация.
 12. Здравейте колеги. Търсих във форума, но не открих много информация та затова да попитам тук: Взех предна броня с пръскалки за фаровете, но моята кола е без такива и се чудех дали е голям филм да се подкарат? Колата е преди фейса. Благодаря
 13. Здравейте. Да попитам как стои въпроса със монтиране на ксенонови (или биксенонови) фарове от А3 8П с десен волан на такова с ляв? Интересува ме имат ли разлика както халогенните и могат ли да се регулират правилно?
 14. Темата е стара, но ми стана интересно и се поразрових понеже съм с такава навигация, но без блутут. Доколкото разбрах има възможност да се подкара SDS и без него, но трябва да се постави микрофон в централния плафон и да се свърже към RNS-E-то. За съжаление не успях да намеря достатъчно информация относно свързването и затова пиша тук с надеждата някой да е минавал по този път, или да е наясно с инсталацията и да хвърли малко светлина в тунела? :)