Jump to content

Ivan_Ch

Members
  • Мнения

    355
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ivan_Ch

  1. Трябва да се смени буксата за ESP и да се наредят пиновете, понеже при фейслифта е различна.
  2. При мен със 193-ка и червен ФИС излиза скоростта.
  3. Ясно. Попаднах на една обява с по-новия мотор 2.0 тди 150 к.с . Те дали са читави? Ето линк към обявата: https://www.cars.bg/offer/61c88ae72431164c81794532
  4. Здравейте . Налага ми се да купувам семеен автомобил и се колебая какъв да избера. Спрял съм се на 2.0 тди мотора 170 кс или 177 кс, поради по-ниския разход на гориво и по-евтиното обслужване спрямо 3.0 дизел. Засега оглеждам А4 B8 (както и Allroad на B8) и Vw passat B7. Ако взимам Ауди ще гледам да е с ръчна ск. кутия, поради лошата слава на мултитроника. При Пасата разбрах, че била DSG и по-безпроблемна при правилна поддръжка. Интересува ме при B8 Allroad 2.0 170/177кс каква скоростна кутия се монтира? И всички Allroad-и ли са с въздушно окачване? Също другото което прочетох за тези двигатели е, че някакъв шестограм на маслената помпа създавал проблеми и трябвало да се сменя? Това при определени модификации на двигателя ли е или при всички 2.0 тди? Като цяло всяко компетентно мнение и информация би ми била полезна, понеже наистина като тръгнеш да си търсиш нов автомобил всичко изглежда доста сложно. Благодаря предварително на отзовалите се !
  5. От известно време проблема се оправи с изключение на това че индикацията за габарити намираща се на ключа на фаровете святка за 10 секунди сутрин про първо палене и след това изгасва (това при задействане на ключа на фаровете) Много странно ми се струва цялото това нещо.. Приемам всякакви идеи и съвети..
  6. Здравейте колеги. Вчера ми направи впечатление , че символът за включени габарити намиращ се на ключа за фарове не му работи подсветката. Днес сутринта като запалих си работеше и след малко изгасна. След това видях, че при изгасен двигател, махнат контактен ключ и ключ за светлините в позиция "0", подсветката на навигацията (RNS-E) свети, а тази на климатроника от време на време примигва. Реших, че проблема е в ключа за фаровете и го разкачих, но уви, проблема си остана. Преди малко се прибирах и видях че борд компютъра, екрана на навигацията и този на климатроника са на пълна яркост и не се повлияват по никакъв начин от околната светлина или регулатора на подсветката. Закачих я на лаптопа и даде следната грешка в Central electric: "01299 - Diagnostic Interface for Data Bus (J533) 013 - Check DTC Memory Може ли някакви насоки какъв е проблема и евентуално добър сервиз в Пловдив и региона? Благодаря!
  7. Ivan_Ch

    Гуми и джанти за A3 8P

    Това не е вярно, да не вземем някой да се излъже заради коментара ти. ЦО на 8P е 57.1 , а междуболтовото разстояние е 5x112, сигурно е написано поне 20 пъти в темата.
  8. Тъкмо сложих един къстъм фърмуеър на RNS-E - то, който поддържа заден оптичен парктроник (без предния да е наличен) и се бях надъхал да го правя, но... нищо.
  9. Бях се навил да слагам оптичен парктроник ама изглежда на кола 2004г е много по-сложно отколкото си мислех. Четох че Can gateway преди фейса не бил съвместим със системата..
  10. Здравейте. Някой запознат ли е кои датчици за парктроника (задния) поддържат графично изображение на RNS-E навигацията? Открих, че тези : 1S0-919-275-A се монтират на фейслифта, и би трябвало да са съвместими, но никъде не открих информация.
  11. Евала, това си е голям принос към модела 👋
  12. Преди време помня, че беше взел един ColorMFA на колега. Какво стана с него, успешно ли го монтирахте? Дайте повече информация относно този ретрофит, че стана интересно
  13. И аз обмислям преминаване към фейсов километраж, но за сега само събирам информация. Някой знае ли дали има значение какъв точно е фейсовия километраж? В смисъл определен парт номер ли трябва да е таблото или всяко такова с фис дисплей е съвместимо? Моята кола е 2004г, 1,9 , и вероятно и горивната помпа ще трябва да сменя, но не мисля че е толкова голяма драма?
  14. Дали ще има още ъпдейти на картите за RNS-E или поддръжката беше до 2020г?
  15. Търси от някоя кола за части. Това е ОЕМ номера: 8P0 863 387 A
  16. Автора на темата ако чете, може ли да сподели каква е била причината? Имам същия проблем в момента (ключът влиза, но не може да се завърти, волана не се заключва при изваден ключ)? Дали има вероятност да е от клемореда или целия патрон трябва да се сменя (което като гледам не е много лесно).
  17. Здравейте колеги. Някой знае ли откъде мога да хвана плюс при контакт за да свържа подгрева на предните седалки и лумбалната опора? Колата е 2004г
  18. Не съм много добре с руския, но горе-долу ми се изясниха нещата, особено по снимките Доста сложно ми се струва преправянето на задната седалка, и направо се отказах.. Мислех си че се разменят тапицериите от едната рамка на другата, а то заварки, огъвания.. Обмислям предните да сложа от А5, а задните от А3-ка да търся някакви кожени ли не знам. Иначе доста полезно четиво, благодаря много Аз четох в английски форуми и толкова подробно обяснение не намерих, всичко беше от рода: "предните пасват, задните се нуждаят от преправяне" и до там..
  19. Здравейте колеги Решил съм да сменям седалките на А3-та, понеже сегашните ми (текстилни) нямат лумбална опора, а без нея ми е много неудобно и ме боли кръста когато шофирам. Търсих доста и установих, че е трудно да се намерят хубави седалки с тази опция от А3 (търся главно полукожа с подгрев). В един чуждестранен форум открих че от А5 седалките пасват на А3 (предните само с преправяне на буксите, а задните нещо повече се правело за да паснат, но така и не успях да прочета какво точно). Въпросът ми е дали някой тук е правил подобно нещо и да сподели малко опит. А дори и други идеи за седалки са добре дошли. Колата е с три врати.
  20. Колеги, взех тези плафони с идеята да монтирам единия в багажника, но нещо не иска да свети. Пробвах го в един Пасат и свети, но в Аудито не иска.. Уж има вграден canbus модул. С подобни съм на регистрационния номер и работят 4-та година без ядове. Някакви идеи какъв може да е проблема?
  21. И аз имах подобен проблем при смяна на заден ляв апарат, заради задържаща ръчна. След смяната колата не спираше добре, дърпаше на една страна... Закарах я на майстор, обезвъдушава я доста време и се оправи. Оказа се че има едно филтърче на казанчето със спирачна течност, което бавно пропуска течността и е най-добре да се извади при наливането на новата, понеже създава илюзията че казанчето е пълно, а то всъщност е празно и засмуква въздух. Поне при мен това беше най-вероятната причина.
  22. По OEM номера, който се намира върху стикера. Халогенните фарове за ляв волан до 2008г, завършват с индекс "A" или "K". За ксенона мисля че бяха с индекс "M" "P" и за биксенон "R" п.п Може и с други индекси да има за ляв волан, не ги знам всички
  23. Ivan_Ch

    Датчик вода чистачки

    Някакви съвети откъде да прекарам кабел от датчика на казанчето до таблото? Моята кола няма датчик, понеже беше без борд компютър, но мисля че има тапа на казанчето, която се маха и се слага датчика там, та искам да добавя тази функция. До колкото разбрах единият кабел се свързва към таблото, а другият на маса, и би трябвало да работи. В момента пинът от таблото ми е директно замасен.
  24. Намерих някаква информация, но непълна. Разбрах че ще ми трябва помпичка с номер: 3b7 955 681 . Самата броня си е оборудвана с пръскалки, маркучи .. и т.н. Единствено не открих информация относно електрическото свързване. Някакво реле четох, че трябва да се сложи, но много постно обяснено. Ще се радвам ако някой, който е наясно сподели малко информация.
  25. Здравейте колеги. Търсих във форума, но не открих много информация та затова да попитам тук: Взех предна броня с пръскалки за фаровете, но моята кола е без такива и се чудех дали е голям филм да се подкарат? Колата е преди фейса. Благодаря
×
×
  • Create New...