Jump to content

Проблемно първо палене(газ)

Recommended Posts

Колата е Ауди 80 Б3 1988г. RU двигател, 75 коня, карбуратор. С газова уредба. Работи отлично абсолютно всичко, но има 1 проблем. Когато колата се спре на газ, изгаси се двигателя вечерта и на следващият ден се запали в 14:00 следобед и я е напекло здраво слънцето, няма палене на газ. Ако я спра на бензин и си я паля на бензин никакви проблеми. Когато я вадя от гаража и е студена, също пали на газ. Проблема ми е ясен, че е някъде около газовата уредба но къде точно, да го търся? Уредбата с българска бутилка и изпарител ЛОВАТО! Свещите са сменени преди 10 000км, както и палец, дистрибуторна капачка и кабели пак преди 10 000км.

Edited by iordan0ff

Най-вероятно някой клапан не спира и колектора се пълни с газ и от там се дави колата. Почистване на клапаните на изпарителя би трябвало да реши проблема.

Изпратено от Мобифоня с любезното съдействие на Мобиком

Няколко пъти на конкакт дай , да пусне малко газ и опитвай различни техники с много малко газ или пък можеш да пробваш с натиснат до долу педал на газта завърташ стартера като завърти 3-4 сек пускаш педала и продължаваш да въртиш с малко натиснат , ако припали значи там някъде ще е истината . Нормално е да има малко чалъм паленето на газ карбуратор , ако въртиш на стартер без газ трудно ще запали .

преди 10 минути, strakov_m написа:

Няколко пъти на конкакт дай , да пусне малко газ и опитвай различни техники с много малко газ или пък можеш да пробваш с натиснат до долу педал на газта завърташ стартера като завърти 3-4 сек пускаш педала и продължаваш да въртиш с малко натиснат , ако припали значи там някъде ще е истината . Нормално е да има малко чалъм паленето на газ карбуратор , ако въртиш на стартер без газ трудно ще запали .

Всички видове чалъми съм ги пробвал, с малко газ, без газ, с полу натиснат педал, до долу натиснат никак не става!

преди 51 минути, Муцев написа:

Най-вероятно някой клапан не спира и колектора се пълни с газ и от там се дави колата. Почистване на клапаните на изпарителя би трябвало да реши проблема.

на кои клапани да наблегна, аз мисля, че самият клапан блокира подаването на газ към изпарителя понеже като е по-топло и се увеличава налягането в бутилката?

Пробвай да даваш на контакт на газ и се ослушвай кой клапан цъка вяло. Но нищо не ти пречи да обслужиш всички клапани по системата, смени им кабелните обувки, почисти им клеймите.