Jump to content

strakov_m

Members
 • Posts

  1,268
 • Joined

 • Last visited

Друго

 • Kaра
  C5 2.8Q

Персонална информация

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

2,670 profile views

strakov_m's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

2

Community Answers

 1. Аз съм с 205/55/16 с фланци и на пълен десен лявата гума ми опира и се замислям за 205/50/16 някой кара ли А6 с такъв размер и ок ли ще са , че искам още мааалко да я сваля ама сега няма вариант за повече ?
 2. Сложи добавка за прочистване на дюзите и 100 октана и виж дали ще се промени нещо в работата .
 3. Ако караш без климатик шанса да я прегрееш е по-малък ако вдигне много температура надувааш парното вътре на топло да отдава топлина и при първа възможност оправи проблема .
 4. Няколко пъти на конкакт дай , да пусне малко газ и опитвай различни техники с много малко газ или пък можеш да пробваш с натиснат до долу педал на газта завърташ стартера като завърти 3-4 сек пускаш педала и продължаваш да въртиш с малко натиснат , ако припали значи там някъде ще е истината . Нормално е да има малко чалъм паленето на газ карбуратор , ако въртиш на стартер без газ трудно ще запали .
 5. И аз имам такива симптоми на 1.6 стана много куцо и забива грешка на разпределителния вал , като я изтрия се появява веднага . за да се смени този датчик ремъка сваля ли се ?
 6. Проблема е решен темата е за триене ! Оказа се че още в Германия като са правили нещо 2 червени кабела които се закрепват на резидторната платка майсторчето е гледал и нямало къде че платката е отдолу и ги е закачил на маса понеже са кръгли за болт [emoji28]
 7. Вчера веднага след яко спиране вдигнах колата и левия апарат задържаше . Обезвъздуших го и отпусна , дано да няма повече въздух вътре . Който от вас го има все още нека да пробва след яко спиране дали задържа апарата .
 8. От скоро в жегите колата взе да подминава 90гр и вчера установих че перката не работи с климатика . Почнах да търся проблема , като смених първо бушона но изгоря пак , откачих буксата на перката и дадох ток и въртеше , пробвах да пусна пррката с ваг ком тест и дори с изключена букса на перката пак изгоря . Без релето пробвах не изгаря та го смених и него но пак без буксата бушона изгоря . Сега въпроса е къде да търся проблема . Четох за накалъв модул ама аз го нямам !?
 9. Нямам никъф чип колата си шари по стоковата карта , сондата ако се смени сигурно ще се усети подобрение но аз съм от това което съм си играл съм разбрал че разхода ми зависи 95% от настройката . Мога да я направя да гори малко и да не върви толкоз, като взех колата първи път след газаджията с автоматична центровка ми е давала най-нисък разход 9/100 газ ама това не беше нормалното вървене на колата а и съм карал много бавно. Вчера теглих джанта с гума 24.5 кг
 10. Колата не влиза в червеното изобщо , почти всеки ден съм на околовръстното та там я разтъпчвам в града карам кротно .Ще видя сега градския разход дали ще ми падне след намалянето на стойностите .Гумите са 225/50/17 с куатро с климатик сега според мен си нормален разход колегата трябва да черпи че му гори малко колата
 11. А ако разкача буксите на ламбдите компа няма да знай какво да прави и няма да върви колата ли ? Бях се надъхал да ги сменям по едно време ама като се заиграх с настройките видях че те не ме интересуват хич ,настройвам си я както искам и си карам . В началото като ми я сложиха уж майсторите настройваха корекци морекции,аз се радвах че вече няма врътки като на Б4-та и ще си мисли сама , ама не ми харесваше вървежа и почнах да си играя и направих да върви супер но спрях всичко възможно което да ми се меси .Мойта газова не е по ОБД . П.п. Не притендирам че съм някакъв капацитет на тази тема ,споделям опита си от доста играчка с колата и много проби. Изчел съм супер много на тема настройки от различни източници и освен подхвърляне на акъли друго не се среща . Ако някой от вас е абсолютно запознат с тънкостите на този елемент нека да направи една тема ще бъде полезна на много хора .
 12. Днес се прибрах пак по същия начин Бургас-Пловдив час и половина обаче с малко по-нормален разход от точно 15,7/100 . С климатик са и двете засичания , колата си върви по същия начин даже мисля че има още какво да смъкна като стойности но започвам много да се унасям в настройки . Реално близо 5 литра по-нисък разход ми даде а съм карал по същия начин ,та се оказа че туча може и по-малко да лапа но разхода който споделяш е много добър според мен , това са под 10 лв на 100 км . Както казах съм си спрял корекциите и за това често си играя с настройките ,защото няма как зимата и лятото да е едно и също дори с този и миналия месец има разлика във външната температурата не малка .
 13. Сподели , до сега грешка за бедна смес не е забивала но с спряни корекции колата върви както я настроя винаги а не веджъж да върви друг път не . Едната сонда още като взех колата на бенз си забиваше "но активити" и сега през няколко седмици ми излиза пак но разлика в разход и вървеж няма . Спрял съм корекциите защото според мен с тази умираща сонда няма как да се държи адекватно , дори газта като свършва не ми минава на бензин ами свършва като на обикновенна газова с приглъхване докато вече неще и си я пусна сам на бенз [emoji3]
 14. Ламбди сонди не ти трябват на газ , правиш си една настройка по таблицата на газта и колата си знае например 2000 оборота 30% натиснат педал = * единици газ и това е никакви корекции да няма . В интересна истината компа беше с мен и пипах настройката на газта като намалих доста стойностите в диапазона в който поддържам постоянна скорост а дам ли педала до долу да върви колкото душата и дава , утре пала на обратно и ще споделя разхода с намалените стойности . На идване малко преди Бургас вече свърши и заредих 41 литра за около 230 км.
 15. Според мен е супер нисък този разход , аз съм с 2.8 куатро ръчка и разход като този не съм виждал изобщо . В града съм на 20+ извън 18 , карал съм и с 130 и с 180 разликата е 2-3 литра но под 16 извънградско не съм падал и за това обикновенно си я мачкам . Разхода ти е супер карай си колата и не се шашкай изобщо не ти е завишен . Вчера Пловдив-Бургас 21-22/100 час и половина.
×
×
 • Create New...