Jump to content

Audi A3 1.6 или 1.8


Recommended Posts

При всяко положение 1,6 мотора е най-евтин за обслужване. Обслужването (ремъци, ролки и т.н.) при 1,8 или 1,8Т вероятно ще е двойно като цена на 1.6. Заради демпфера на ангренажа и обтяжната ролка на пистовия ремък. При старите модели скоростната кутия е проблемна, лично имахме такова А3 (1997 година) преди години и кутията беше дроб. 1,6 мотора е перфектен за градско каране, въртящ момент има в ниските обороти защото е с 8 клапана и си дърпа прилично на купето на А3. Във високите обороти слабее и като цяло извънградско малее ако искаш да изпреварваш по-бързо, но до 130км/ч набира прилично.

Редактирано от DJANO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ангренаж комплект за AGN 1.8 125к.с. на Gates e 140лв. и включва ремъка, обтяжна ролка и обтегач заедно с паразитната ролка. Водна помпа зависи от марката, но се въртят около 50лв. +/- 10-15лв. Пистовия ремък е 30-ина лева, а обтегача му е около 60лв. пак на Gates.

 

Ангренаж на 1.6 AKL комплект ремък и ролка на Gates 100лв., водна помпа беше около 100лв. също. За пистовия не си спомням.

 

В ниските обороти вървят сравнимо, във високите 1.8 има доста предимство.

 

Данъка на 1.8 е 120лв., на 1.6 38лв. в една и съща община. Разхода е еднакъв на газ и на 2-те, 1.8 е с газов инжекцион слаган в България Emmegas, 1.6 е с Ланди, така си дойде от Италия.

 

Ако трябва да избирам между 2-та, бих взел 1.8 - извънградско е по-поносим, гори същото като 1.6, но не гори масло и няма вероятност да счупи кутията. Разликата в данъка и обслужването е незначителна, при условие, че не са чести разходи.

 

За хора, които не са карали по-мощни коли, разликата между 2-та мотора се усеща във вървежа, особено извънградско при по-високи скорости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, в страшно детайли влизате като говорите за 20 годишна кола. Тук най-важният фактор е състоянието. Това са коли на по минимум 500 000км., а вие говорите за фабричните им кусури. Ако човекът мине само с тях трябва да черпи всеки ден.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...