Jump to content

По-високи пружини за б3


quattro88

Recommended Posts

Здравейте. Преди време махнах спортните пружини на б3ката и поставих комплект пружини предни и задни от б3 с дизелов мотор. Целта беше да се вдигне колата и да вози по-комфортно. Постигна се ефекта, но в момента предницата е една идея по-висока от задната. Какви пружини да сложа отзад , за да вдигна леко и задницата. Не ми се занимава с разни подложки. Чух, че ставало с пружини от авант, но не съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Като сменях задните амортисьори преди 2-3 седмици се оказа, че едната пружина имаше скъсанан навивка и се наложи да сменя и пружините.

Бях пред твоята дилема - исках да вдигна задницата че постоянно удрях гърнетата и бях редовен при заварчика.

В магазина ми обясниха, че с пружини на авант и на класическото В3 колата ще има еднаква стойка като разликата идвала когато се натовари просто колата ще кляка по-малко. Примерно оригиналните пружини са 10 навивки с диаметър 12мм а на авант по-малко навивки но с по-голям диаметър. Така че ми казаха, че нямало смисъл да слагам на авант - както е писал колегата по-горе колата ще вози по-твърдо а и аз не я товаря. Някакви чашки се слагали на амортисьорите (имало и регулируеми амортисьори но били скъпи) за да се повдигне задницата но не ми се занимаваше, защото сегашния резултат ме устройва в сравнение преди смяната.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...