Jump to content

Съвет за дросел ADR


victor4o4

Recommended Posts

предавам ти щафетата и от сега насетне почваш да следиш всяка тематика по въпроса и да даваш дежурния отговор, а именно: "ахам, време е за нов дросел!". Ще се справиш, вярвам в теб!:zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предавам щафетата със сигурност, но най-важното е замерването, преди закупуването на новия дросел, защото наистина проблемът може да е от доста неща! Днес например, на Пасата на един приятел не идваше напрежение до 3-ти и 7-ми пин на буксата на дросела (CTP Switch), а той се беше засилил да купува нов дросел. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то това са елементарни и базови неща за проверка, въпроса е, че заминаващия/налия си дросел има характерно и специфично "поведение", което почти напълно изключва други странични проблеми.

И друго, модела и в най-"новия" си вариант е вече на минимум 15 годинки, да не говорим за първите от `94, т.е. освен ако колите не са стояли на трупчета в гараж, дроселите са отдаааавна износени и НЕ подлежат на чистене/адаптации и всякакви подобни магиЙ, само и единствено смяната решава задачката. И то с нов.

Разбира се колите станаха достъпни като цена и все по-неплатежоспособни хора се сдобиха с тях, така че тънкачеството(нищо лично) си е закономерен "ефект", история позната от В3, В4 и сега по наследство - В5. Да не говорим, че и В6 вече влиза в "категорията".....

 

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, замяната с чисто НОВ дросел е абсолютно задължително упражнение. Афтърмаркета на автомобилни части е прекалено голям, за да се рискува с втора употреба. Аз втора ръка така или иначе си имам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...