Jump to content

victor4o4

Members
  • Мнения

    198
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от victor4o4

  1. Колега, тестовете бяха направени на бензин. Това променя ли нещо? Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Колега, току-що закачих колата на ваг-кома и за моя изненада при рутинната проверка за грешки излезе грешка 16514. Качил съм снимка. Качвам и клипче на тримовете. https://photos.app.goo.gl/7XZXBIjjD9PCs9F43 Поразрових се из каналите нагоре-надолу за да видите какви показатели дава. Тестовете са правени на бензин в спряло положение.
  3. Благодаря за бързия отговор, колега! Би ли могъл да ме насочиш какво да гледам на тримовете като я закача довечера? Или да пратя снимка да погледнеш?
  4. Здравейте, колеги! Имам един леко дразнещ проблем с моята А4-ка (1.8 АДР 1997 газ инж.-бензин) и той се състои в следното: Когато карам на скорост и махна крака си от педала на газта понякога колата започва да придърпва. Това придърпване се усеща и при по-рязко ускорение на ниска предавка. Преди време пак имаше подобен проблем, но проблемът беше решен след смяна на рейка на газовия инжекцион и смяна на свещи (това се случи преди 10000 км поне). Сега, като я закача на VCDS ми излиза следната грешка: 00561 Mixture Adaptation Limit MUL Not Reached От какво може да е? Дали газовата има нужда от настройка, или по-скоро MAF сензора е заминал? Как да разбера към какво да се насоча?
  5. Това е кутията на Имобилайзера, за която колегата ти говореше:
  6. Имобилайзера работи ли като хората? При мен такъв беше проблема доста дълго време, а беше махната лампичката от таблото
  7. А изобщо сменяваш ли маслото някога?
  8. Значи си с гумените клапи, освен ако някой преди теб не е правил изродщини
  9. update: махнах го като бръкнах с дебела отверка в отвора на синьото лостче, размърдах отвертката и издърпах рязко. излезе лесно
  10. Предполагам, че е заради показването на температурата. Не си заслужава според мен. Ако ще се вкарваш във филми, поне си сложи фейслифтово табло с борд.
  11. Гигантско благодаря за номера, колега! И отгоре, и отдолу има дупка, в която може да се завре отвертка, ще пробвам и ще пиша
  12. Да, виждам, че има и номер на лостчето, което предполага, че може да се смени. Въпросът е как точно става ваденето
  13. Здравейте, колеги! От доста време радиаторчето на парното ми е запушено и реших да го сменя с ново. Тъй като съм правил тази процедура на предходната ми кола (Ауди 80, Б4), реших, че мога да го направя и на А4-ката ми. Извадих купулинга на парното в купето (с радиаторите), но за съжаление счупих едно от лостчетата, които мърдат клапите на парното. Тези лостчета подлежат ли на смяна? Прилагам снимки:
  14. Тези дунапренчета на самия радиатор задължителни ли са за смяна? Че ще дойдат чак другата седмица, а измръзнах вече... Утре разглабям колата P.S.: Как се разкачат маркучетата за радиатора на климатика вътре в купето?
  15. Айдеее... застудя и пак връщаме темата Миналия месец на моя ADR смениха маслото в скоростите с някакво на Феби (уж добро) за 22 лева литъра, 75w90 и колата започна мъчно да включва първа, втора и задна. Особено когато е студено. Мисля да го сменя отново, защото не съм сигурен дали беше GL4 или GL5 http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&cPath=110_117&products_id=360&zenid=0e68c2c1f7088723dc47a2ce3358d43d Някой има ли мнения за това масълце? Май става за моята любоФ...
  16. Информация за показателите за напрежение и съпротивление можеш да намериш в Автодата - проверява се с мултиметър. През ВагКом се прави адапцация на 60-ти канал при теб (ако не се лъжа)
  17. Вероятно и при теб се чисти по идентичен начин. Глъхненето може да бъде от дросела, а може да бъде и от дебитомера. И двете части е хубаво да са чисти и да бъдат замерени, преди да се пристъпи до закупуването на нови.
  18. victor4o4

    Съвет за дросел ADR

    Да, замяната с чисто НОВ дросел е абсолютно задължително упражнение. Афтърмаркета на автомобилни части е прекалено голям, за да се рискува с втора употреба. Аз втора ръка така или иначе си имам.
  19. victor4o4

    Съвет за дросел ADR

    Предавам щафетата със сигурност, но най-важното е замерването, преди закупуването на новия дросел, защото наистина проблемът може да е от доста неща! Днес например, на Пасата на един приятел не идваше напрежение до 3-ти и 7-ми пин на буксата на дросела (CTP Switch), а той се беше засилил да купува нов дросел.
  20. Колега, купих си чисто нов дросел и нещата се оправиха. Запуших дупката и сега колата работи превъзходно и оборотите не играят. Благодаряско.
  21. victor4o4

    Съвет за дросел ADR

    Смених дросела и нещата се оправиха. Колата работи превъзходно!
  22. victor4o4

    Съвет за дросел ADR

    http://www.ebay.co.uk/itm/251177739833
  23. victor4o4

    Съвет за дросел ADR

    Да, така предположих и аз. Само за инфо: Поръчах чисто нов дросел с 1 година гаранция от Англия, излезе ми 180 лева. Ще дойде между 4-ти и 7-ми октомври. Дано тогава да се оправят нещата.
  24. victor4o4

    Съвет за дросел ADR

    Не намерих, за жалост В крайна сметка си взех кракнат Ваг-Ком от sklad66 и днес закачих колата - няма никакви грешки, но проблемът си остава. Колата работи нормално, ако я карам до 2200 оборота. Ако я настъпя, започва да държи 2500 оборота на празен ход. Иначе грешките за дросела са: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00670 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16507/P0123/000291 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17953/P1545/005445 Иначе миналата седмица свалих дросела отново, за да погледна графитените писти на TPS-a, и открих следното:
×
×
  • Create New...