Jump to content

ауди а4 б5 не загрява повече от 65-70градуса


ico1557

Recommended Posts

Така,добър вечер първо,колата е ауди а4 комби, 1.9 TDI 200г комби - значи проблема/ите са : 
Парното в колата не духаше топло и не качваше градуси седеше си на 60 градуса и това е. Така майстора каза,термостат,смени термостата сложи миеле ... колата за 20тина км извънградско вдигаше 90 градуса, НО отново нямаше топло в колата. Идва бута маркучите,каза термостата не отварял единия кръг,пак ще го сменял сиг бил останал отворен поръча друг "по-скъп". Смени го,сега вече и не загрява. Промих радиаторчето на парното,излезе доста мръсотия.Казаха ми,че тя сама се обезвъздушавала. Отново не духаше топло. Следващото имало моторчета клапи под жабката. Свалих жабката, при мен е червено и синьо,синьото движи когато нагласиш климатроника на LOW и се въртеше черченото не се мърдаше грам,след известно бутане ръчкане пръскане със спрей и бутане на букси тръгна,един приятел каза - това е,няма как да не духа топло вече. Уви - не е така,днес при едно ходене и връщане 100км ... колата не дигна повече от 70 градуса ... при връщането ми в града,нарочно я форсирах малко на място и като я задържах 15-20сек на 2 000 оборота,се усети да духа доста топло.

НО отварям капака .... отварям капачката на разширителния съд - нито изсъска нито нищо,бутам го,той студен .. а водата с антифриза вътре едвам едвам топла ... бутам маркучите които излизат от изводите за радиаторчето на  парното топли,може да се кажат,че и почти парят. Нищо вече не разбирам какво става с тая кола,днес говорих с майстора,да ми сложи пак втория термостат,с него поне вдигаше градуси,дано стане на работа,защото идеите ми се изчерпаха вече. Някой ако има представа от какво е,моля,нека сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загрява на 90 градуса ... но духа слабо топло ... не прави "баня" вътре ....

иначе и при малко над 60 градуса почва да духа топло,но сякаш еднакво топло духа и на 60 и на 90 градуса ......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 1/13/2017 at 21:38, emoangeliyn написа:

 

Купих нов термостат, утре ще го сменя и ще пиша резултата, въпреки, че няма да е меродавно, защото разликата във външната температура е 15-16 градуса по Целзий.

 

С нов термостат определено има някакво подобрение, вечевиждам движение в стрелката за температура на антифриза...е трудно стига до 90 градуса, но определено помогна!

Пък и външната температура вече е различна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...