Jump to content

Информация отностно Audi A4 B6


Recommended Posts

Здравейте,

От известно време усилено си търся Audi A4 B6 и във връзка с това реших да поразпитам тук за надеждността на самата кола и двигателите. Ориентирал съм се към няколко мотора: 1.8T 150hp / 1.8T 163hp / 1.9TDI 131hp - като цяло се целя в икономични и съответно доставящи една нормална динамика двигатели. Клоня по скоро към бензинов агрегат, който със сигурност ще е газифицира.

Търся информация отностно надеждност, разход, обслужване т.н. Около мен няма  човек, който да кара такава кола и затова много разчитам на вашите коментари.

Благодаря предварително!

Редактирано от skindrawer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си се ориентирал за гамата на двигателите за модела,на твое място бих търсил само 1.8т 163 к.с ръчна скоростна кутия. защото е по новия мотор и е с 6 степенната кутията.Другия мотор 1.8т-150 к.с. и той не е лош.Лесно се газифицират и двата мотора.Търси по възможност куатро,но и на предно само пак ще ти върши работа.Дизела също не е лош но са на много километри дизелите,а и годините на модела като цяло вече не са малко.Относно подръжка и обслужване цените не са ниски въпреки,че модела си е вече стар но е актуален и има търсене.За бензиновите турбо версий обърни внимание на турбото,което си е консуматив,при проблем в турбината тя се рециклира и така.Проблемни са рейките,компресора на климатроника създава проблеми,дразнещи ел.проблеми със електрониката но това са все поправими неща,които са си все пак цифра.Хубавото е че по моргите е пълно с части за тези Аудита и всичко се намира.Обслужването си е нормално като за всеки автомобил от този тип,смяна на ролки,ремъци,водна помпа,двигателно масло,филтри,антифриз и т.н.проблемни са и  други неща,но всичко си зависи основно от самото техническо състояние на автомобила като цяло.Съвета ми е да си търсиш максимално запазен автомобил от модела,било то и в по висок ценови диапазон от този на който се продават масово.Във темите за модела има доста изписано във форума,хубаво е да попрочетеш,защото информацията е доста като обем където колегите са описали за проблеми от най различно естество и начина на тяхното решаване.Успех с покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...