Jump to content

Xiaomi Mi Max, някой с преки впечетления или ползвател


Recommended Posts

В момента съм със Самсунг Ноут 2 и съм супер доволен ама стана на близо 4г и мисля да го оставя в роднина и да си взема нов. Държа на голям дисплей минимум 5.5 инча, сравнително прилична батерия да изкарва при нормална употреба цял ден или ако не се рови много до другия ден вечерта, до момента самсунга ми покриваше това изискване.

Ще се ползва само за говорене, интернет и слушане на музика, тук таме камерата. Разни офис приложения и игри или нещо, което да иска рамове и процесори не ми е необходимо. В тая връзка искам да мина и максимално тънко като пари, въпросния телефон гледам в Бг се намира безпроблемно за около 450лв, устройва ме като след време пак ще го подаря на някой и обезценяването не ме вълнува.

Та конкретно питам има ли някой с преки наблюдения и впечетления за марката и/или конкретния модел и ако може да ги споделите :)

Ето линкче с характеристиките на телефона: http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_max-8057.php

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам 3 Xiaomi-ta Ми5, Редми Про и Редми ноут 3 про. Основния проблем с всичките им телефони е лошата камера (според мен) - на тъмно снимат ужасно - шум и липса на детайли (дори OIS на Ми5 не помага). Ако ти трепне ръката се замазва дори на светло... Видео без OIS е отврат за гледане ... От там, нямам никакви забележки: и трите чипсета 650, X20 и 820 са пушка, никога не можеш да ги натовариш и да издъхнат. Всичко се отваря на секундата, без никакъв лаг и до сега телефона не ми се е нагрявал/блокирал/рестартирал сам. MIUI софтуера е отлично направен, много плавно и безпролемно работи, а безкрайните теми го правят уникален за персонализиране. Всичките са с големи батерии и държат един ден без никакви проблеми. Не рестартирам телефона никога, освен при ъпдейт-а - miui се ъпдейтва седмично. IPS екраните са добри, но редмипро-то въпреки че е с амолед си личи че е по-блед от на Самнянгите. Говора от телефона е много ясен и обхвата е супер навсякъде (глобул)

 

Както си описал като изискване, си вземи Макс с 3 гб рам, 32 гб ром и 650 чипсет - доказано добре нагласени драйвери. Не трябва да дойде при теб за повече от 400-450 лв. Виж колко струва да си го поръчаш от чужбина с опция без да ходиш на митница (пише си го как става ;))

 

Редми ноут 3 има един бъг със слушалките, който се оправя лесно с безплатно приложение от пазара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да пуснеш някаква снимка правена вечер да я погледна, Самсунга ми определено не снима добре нощем и ми се искаше евентуалния следващ телефон да се справя по-добре. Като цяло написаното от теб ми звучи добре и ако е само забележката със камерата ме устройва, не очаквам и чудеса де все пак доста малка леща имат.

Телефона искам да го купя от БГ заради гаранцията от 2г която виждам да предлагат, ясно ми е че са едни 100лв примерно над алиекспреса или ибей ама ще ми е някак по спокойно. Друг е въпроса кой в Бг поема гаранцията на китаеца ама си има институции където да се обърна при евентуален проблем, докато гаранция през въпросните чуждестанни онлайн сайтове ми се вижда малко трудна и с неясен край при повреда или съм в заблуда нз. Харесал ми е също чисто визуално и Xiaomi Mi Mix ама някак цената идва почети двойна над мах-а, другия вариант е да почакам известно да напускат нови модели и да му падне малко цената а и да има някакви отзиви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поинтересувай се от "рейтинг" на търговеца който си избрал.

Моя позната си купи Xiaomi Ноут 3 и се развали след два дни, дадоха и нов неразпечатван от БГ магазин.

Как стои въпросът с гаранцията в алиекспрес при търговец с висок рейтинг ? Или няма никаква гаранция?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вчера ги бекъпнах всчиките снимки хаха ;) Са е много светло и в мен е само редми ноут3-то. Най-добре виж в youtube: Xiaomi Mi Max vs примерно Samsung A9/LG G4 или подобно camera review - така ще видиш реално каква е разликата. Аз съм много претенциозен за камерата и всичко под айфон7/С7 не ме кефи :( Ако сравниш снимките, на което и да е шаоми с галакси С7/Айфон 7 разликата е много голяма, но и парите са различни :)

 

С гаранцията не знам, всеки продавач си пише колко е, но това не трябва да е причина да се занимаваш с българи, които само надуват цените ;)

 

Отзиви за Ми макс дал бог: пълно е и са основно положителни. Само за некви дреболии се хващат ютюб критиците :hilezh:

 

12 hours ago, LUDsAUDI said:

Харесал ми е също чисто визуално и Xiaomi Mi Mix ама някак цената идва почети двойна над мах-а, другия вариант е да почакам известно да напускат нови модели и да му падне малко цената а и да има някакви отзиви...

тоя не си заслужава. Със стар дисплей на шарп да го рекламират като революция ... заеби, поне амолед да беше :) Камерата му е позорна и факта че няма OIS е смешен за телефон за 1000 лв. Верно е красив, но просто не си струва парите.

 

12 hours ago, LUDsAUDI said:

другия вариант е да почакам известно да напускат нови модели и да му падне малко цената а и да има някакви отзиви...

това е добра идея, сега почват да излизат X27, 835 и ако изчакаш до април/май ще паднат цените.

 

12 hours ago, CCNA said:

Как стои въпросът с гаранцията в алиекспрес при търговец с висок рейтинг ? Или няма никаква гаранция?

всеки търговец описва колко време и каква гаранция дава. С телефоните става така, може да се случи да има дефект, но тогава го връщаш и ти го подменят. Ако го купиш от алиескрперс/ebay/gearbest и т.н. няма да изгориш с пари :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Купих си въпросния телефон Xiaomi Mi Max, версията с 8 ядрен  Snapdragon 652, 3гб рам и 64гб памет. Който има някакви притеснения за марката или моделите може спокойно да ги забрави, все още ми е малко странен за употреба ама като цяло е доста приятен и не забелязвам някакви проблеми, операционната лети за момента. 

Единствено въпросните забележки към камерата вечер забелязах, но може и да е от настройки, спрямо Самсунга ми не мисля че снима по-лошо. За цената си (моя излезе 440лв с гаранция) мисля няма аналог от други марки и модели с размер на дисплея 6"+, тея дни като го поизползвам малко повече мога да напиша малко впечетления, ако някой има интерес...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...