Jump to content

Скоростите не влизат на по висока скорост


ubaka01

Recommended Posts

Убак, кажи какъв съединител си сложил за да не слагам аз такъв. Опита ли с обезвъздушаването? 

Маслото ако ще сменяш го вземи от порше. Струва 53лв за 2 литра. И все пак следи темата за "загрелите" скорости защото симптомите ти са същите независимо, че си сменил комплекта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Punkstyle съединителя е Valeo. A  във връзка със обезвъздушаването, -Оня ден ходих при 3-ма човека всичките с коли в гаражите неможели сега. А днеска не ми остана време ще ходя утре да видя какво ще стане 

Редактирано от ubaka01
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Така да кажа какво стана. Ходих да обезвъздуша долната помпа на съединителя, мисията невъзможна се оказа работата, болчето неще да се върти заяло и това ме кара да мисля ,че дори при смяната не са го обезвъздушили. Следва поглеждане на щангите, сменихме 1 малка щанга около 10 12 санта дълга, и след това 2 часа наместване на избирача към скоростната кутия. дотук добре наместихме я всички скорости влизат втора се оправи стана перфектна. Първа пак малко запича като съм спрял от време на време но е по добре, скоростния лост стана един по твърд 3-та 4-та и 5-та си влизат но не е като преди с 1 пръст, като цяло както казах малко по твърд стана скоростния лост. Момчетата казаха ,че най вероятно самия избирач нещо му има но и те не видяха някакъф проблем в него, и предложиха другия път да го сменим. Но аз си мисля ,че сега на съединителя ще му трябва малко време да се регулира сам ? или се самозалъгвам ?

Забравих да кажа , луфта на лоста когато е на скорост драстично намаля, което ме кара да си мисля ,че можеби има още някоя щанга която трябва да се смени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш, че след смяна на щанга проблема на "загрели" скорости изчезна? Скоростите според мен са ти станали твърди защото не са направили настройката като хората :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

punkstyle както казах 1-ва пак от време на време не влиза когато е спряла колата, но другите скорости си влизат, 2 дена след ремонта вече скоростите почнаха да омекват вече не са толкова твърди както когато я земах от сервиза.(Това е след 120 км каране). Луфта на лоста почти изчезна, стана двойно по малък от преди, когато бях на скорост мърдаше около 5-6 санта настрани, сега 1-2 санта максимум. Сега ще видя и другите щанги мисляче са общо 4 но цените им са по 10-тина лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не подвеждаме колеги, които имат подобен проблем и могат да прочетат темата, смяната на щангата важи само за A3 с двигатели 1.6. Двигателите 1.8/1.8T и дизелите са със жила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...