Jump to content

Въпрос относно лупи на Б5


Вескооо

Recommended Posts

Здравейте, интересува ме дали стандартно шофьорската лупа трябва да свети по-ниско от другата, че при мен така се получава.. . всяка лупа свети по този начин  __/*** , смисъл че това е линията която остава на пътя. Чудех се дали не трябва едната да свети по огледалния начин? В моя случай дясната. Иначе дългите светят на една линия

Редактирано от Вескооо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаш нещо разместено, къси/дълги трябва да са на едно ниво/линия. Може да е нещо тривиално, например неправилно легнал цокъл на лампата, или ако си с китайски ксенон, изкривен спрямо цокъла стъклен балон. По-неприятния вариант е стопен рефлектор, съответно захват на лупата и оттам "криви". Огледай внимателно вътрешността на фаровете, може и да видиш къде е ципа на храста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така светят. Моите тази седмица ги рециклирах. Между рефлектора и лупата има една пластина, която е изрязана по този начин. В ляво свети по ниско от колкото в дясно, това за всеки фар. Конкретната пластина може да се завърти и да свети в дясно по ниско, ако колата е с ляв волан. 20170313_135031.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Намерих ей тая тема http://www.audizine.com/forum/showthread.php/470440-Official-B5-A4-S4-Headlight-and-HID-Thread и накратко в нея пише, че между рефлектора и лупата (стъклото) има един метален щит S8vZ0T8l.jpg и както се вижда по средата формира форма подобна на __/***  а понеже светлината минава през лупата и се пречупва огледално и свети огледално на пътя. По пътя на логиката левия би трябвало да свети __/*** а десния ***\__. А при мен и двата светят така __/*** и се получава, че десния свети по-нагоре/надалече. Та реших да изкарам лупата от десния фар за да видя какво се случва и наистина щита беше завъртян. Иначе Valeo са фаровете, нямат ксенон или каквото и да е.. ама ги носих на ремонт, че рефлекторите бяха заминали иии те така са ги ремонтирали, че сега като си гледам "рециклирания" рефлектор не знам да се смея ли или да рева..Та покрай "рециклирания" рефлектор явно и фара са ми "сглобили" както си трябва. . 

Редактирано от Вескооо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите и двата светят по един и същи начин __/*** , лично аз съм ги отварял и си бяха така. Също са Valeo. Идеята на тази пластина е да намали височината на лъчите който отиват към насрещното движение, а към банкета светят по на високо. Ако обърнеш десния така  ***\__ , ще пречиш на тези срещу теб. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Чакай сега, че нещо сме писали по едно и също време. Искаш да кажеш, че и твоя шофьорския си свети по ниско така ли? И са си били така заводски? Рефлекторите рециклирал ли си ги?

Редактирано от Вескооо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двата фара светят еднакво. Просто като се насложат двата изглежда че от ляво свети по ниско, все пак десния фар свети и в ляво както левия в дясно. Те не пират да светят по средата. Схематично изглежда нещо подобно

 Untitled.jpg

А ето и как светят срещу стената 

Screenshot 2017-03-19 10.08.07.jpg

и линк  към клипчето в което е обяснено как се регулират фаровете https://www.youtube.com/watch?v=3dIANCs_6Iw&t=275s

 

Рефлекторите ги рециклирах тази седмица и съм много доволен. Родих се :) преди избягвах да карам през нощта извънградско, много натоварващо. 

Ето как изглеждаха преди и след

20170313_135024.jpg

 

А ето и фара 

Untitled-4.jpg

 

Водна шкурка първо 600, 1200 и накрая 2000. След това с някакъв комплект за полиране (паста и някаква течност за запечатване или защита на повърхността)

Всичко излезе 85 лева за двата фара (еконт 2x5 лева + 2x20 лева за рециклиране на рефлекторите + 35 лева комплект за полиране на фаровет - с последното малко се набутах защото нямах време да търся и вземах първото което намерих) и 5 дни с изпращане на рефлекторите по куриер обработка и връщане.

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е станало. А каде рециклира рефлекторите? Това е моя рефлектор изкарал десетина хиляди км. Това хромово покритие е с цветовете на дъгата е все едно съм го минавал със шкурката

20170318_161731.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пратих ги в Плевен. Ивайло Тюфекчиев +359 88 734 1383. Ето и обявата в OLX има и сайт http://www.farove.alle.bg 

Аз съм доволен от бързината и качеството. За дълготрайност не мога да гарантирам :) все пак трябва да мине време. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 3/18/2017 at 10:18 PM, Вескооо said:

А при мен и двата светят така __/*** и се получава, че десния свети по-нагоре/надалече.

 

А не се ли сети че трябва да е точно така при дясно движение. Светейки по-високо и по-далеч в дясно не пречиш на насрещното движение а едновременно с това осветяваш пътните знаци и банкета по-далеч което е важно. Затова и нормалните рефлекторни фарове светят в същата геометрична схема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...