Jump to content

Audi A4 B7 силно износва предните гуми


PBB

Recommended Posts

Здравейте колеги! Есента на 2015г си купих колата. Ауди А4; 2.0тди; 2006; комби; предно предаване. Веднага след покупката й, й взех един комплект зимни гуми ( Нокиан ВР Д4 205/55 16). Пролетта на 2016г. при смяна на гумите ми направи впечатление, че предните са силно износени (маркера 8мм вече се беше изтрил) а задните са като нови. Сезон 2015/2016 съм ги карал около 3000км. Пролетта на 2016г направих реглаж на преден мост и всичко беше в норма т.е. само я закачиха и нищо не е пипано. През есента на 2016г при обратната смяна на летни гуми със зимни забелязах, че предните ми гуми (летни) са износени повече от задните, отново около 1мм разлика(за 7/8000км). Гумите са Ханкук к117 235/45 17. Вчера отново направих смяна на гумите, като задните (втори сезон задни) отново бяха непокътнати (още им седи маркера 8мм) а предните са силно износени, като дори липсват парчета от грайфера. Забравих да напиша,че колата е внос от Германия от първи собственик на 100 000км и по окачването всичко е здраво. Ето и няколко снимки на зимните гуми:IMG_0628.JPGIMG_0624.JPGIMG_0620.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е по принцип на всяка кола с предно предаване предните гуми се износват повече. Като тръгваш "с гуми" от светофар примерно. То затова се въртят предни и задни всяка година.

Проблема е като почне да износва лява повече от дясна, или обратното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работата е там, че не тръгвам "с гуми" и не карам агресивно като цяло а гумите са на около 6000/7000км и смятам, че не трябва да изглеждат по този начин. Дефектни гуми има ли го като вариант?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По скоро не ходи на Мотоексперт на Симеоновско шосе / да не разказвам темата/ а отиди на реглаж в Маргел на Симеоновско. Ето от там аз съм изключително доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Маргел +1, но аз ходя на разклона за Кремиковци за реглаж ходова част.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...