Jump to content

Лентов кабел волан


snak3bg

Recommended Posts

Здравейте! На скоро си купих А4 АФн двг. фейслифт. След рециклирането на протеклата ми рейка, майстора не е зацепил волана добре и на един ляв завой стана мазало ;(

Както и да е, вкл се клаксона, еър бега светна, общо взето изпуши лентовия кабел. Сега си поръчах такъв от германия(същия сер. №, понеже съм с мултифункцион. волан).

Въпроса ми е може ли някой да ми препоръча човек, който знае какво прави, от Варна, та да оправим тези бакии дето ми ги натресоха?

Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако кабела е нов ще бъде в така нареченото "монтажно положение", т.е. ще бъде фиксиран по някакъв начин, за да може да се монтира при "прав волан" и тогава да се махне фиксацията. Бих ударил едно рамо, но тези дни не съм във Варна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Нико. Ами не е нов. Всъщност го чакам другата седмица да дойде. Ще се радвам да се запознаем, когато се върнеш във Варна.

Четох някъде, че ако е 2ра употреба, трябва да се калибирира с ваг-кома.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеалния вариант е, да се разберете с продавача и да го свали при прав волан, да го фиксира така и така да се монтира, ако положението му при свалянето е незнайно, вече става тегаво. Да не сбъркам, но при спиралата вътре е с лява посока, т.е. кабела се навива и затяга при завиване на ляво, така ако не знаеш в какво положение е свален, може да се навие до отказ (мноооого внимателно), като оттам се завърта обратно и се броят точно половината обороти на волана и още една четвърт и така се монтира в средно положение.

За VAG-COM не знам, вероятно ще иска калибрация, ако колата е със стабилизиращ асистент и с датчик за положенето на волана.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нямам ЕСП. За съжаление няма как да се разбера и с продавача, най-малкото не знам немски :) Явно ще става по трудния начин ;(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако го сложиш и му завърти оборотите ще разбереш къде му е средата, при мен има по четвърт оборот на волана горница за да не се пренавие и да се скъса, момента с: да не мръдне от центъра при транспорт го забрави....просто го.пробвай и следи буксата колко оборота прави, аз така го направих без проблем....успех (:

Изпратено от моят C6903 с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега :) Гледах един клип в тубата (

) Мисля, че бих се справил ако е само това ;)

Другия ми въпрос е кога трябва да си направя реглажа, след или преди да си поставя лентовия кабел? В момента волана ми е леко изместен. Волана си прави 2,5 оборота на ляво и толкова на дясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, намерих си лентовия кабел.

Моля, ако някой е по-наясно да ми каже кога да си направя реглажа на предницата? След или преди да сложа кабела?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...