Jump to content

Навигация RNS-E на ауди б7


Recommended Posts

Добър ден колеги. Обръщам се към вас за помощ с моята навигация РНС-Е монтирана на ауди а4 б7 2007. Желанието ми е да мога да си кача Български карти и въпросната навигация да си влезе в приложение. Проблема е че пробвах дискове на мой колега който има същото ауди и навигация но при поставянето на дисковете не заработиха при мен, при него са работещи, но нямат България. След тази проба мислех че оптиката ми е замърсена и си закупих диск за почистване на оптика, но при поставянето на този диск започна мигновено мелодия която показва че оптиката функционира нормално. След всичко това не знам какво да предприема и ако имам някой доброжелателен колега който може да ми помогне и да ми запише дисковете с картите за България . Разбира се ще си поема разходите по дисковете. Последното ми съмнение относно проблема ми е че е възможно да няма първоначален софтуер в навигацията за да прочете картите. Благодаря ви колеги и се извинявам ако съм публикувал в грешния раздел.

Link to comment
Share on other sites

Тоя диск за почистване за да ти помогне му капни спирт на четката

Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Добре колега, но дали проблема ще е в нея? Надявам се утре да кача снимка със съмнението ми че на тази навигация никога не е слаган диск със софтуер и съответно карти.

Link to comment
Share on other sites

Навигацията излиза от завода с нужния софтуер. Може вече да не е актуален, но това просто би означавало, че ще се актуализира автоматично щом сложиш карти с по-нов софтуер (той върви с картите на диска).

Така че съмнеието ти не е технически оправдано :) Няма навигация без софтуер за навигация :)

Edited by Moonland
Link to comment
Share on other sites

Добре колега. А кой може да мо запише нужния диск понеже тези от OLX си мисля че няма да се подкарат. Да бъда извинен ако греша.

Link to comment
Share on other sites

Колеги отново ударих на камък. След записването да навигационен диск от наш колега той не беше прочетен от навигацията, след което пристъпих към чистенето на оптиката, но и това не помогна. Съмненията на колегата който ми записа дисковете са че версията на навигацията ми е стара и можеби затова неможе да ги прочете. Възможно ли е да се ъпдейтне софтуера и това е проблема ?

 

DSC_0074.JPG

Link to comment
Share on other sites

Софтуерът се ъпдейтва чрез диска с картите автоматично (ако разчете поне софтуера).

Ако не чете картите - калпав диск / прпблем с четенето (замърсена оптика / дефект на уреда). Друг вариант няма.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте.И аз имам абсолютно същия проблем.Нормални дискове с МП3 си ги чете без проблеми но този който ми е за навигацията ОРИГИНАЛНИЯ не го чете.Започва ъпдейт на софтуера и после след няколко минити пише моля поставете ДВД диск.Дайте идеи какво да направя или къде да ида да го погледнат и управят.Може и колега от софия да се видим само за тест с неговия диск че моя е от 2006 година и може да се е прецакал вече.На мен ми прави впечатление че и механиката не е нещо съвсем наред защото много трудно вади диска.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...