Tisho_B7 Report post Posted July 20, 2017 Добър ден колеги. Обръщам се към вас за помощ с моята навигация РНС-Е монтирана на ауди а4 б7 2007. Желанието ми е да мога да си кача Български карти и въпросната навигация да си влезе в приложение. Проблема е че пробвах дискове на мой колега който има същото ауди и навигация но при поставянето на дисковете не заработиха при мен, при него са работещи, но нямат България. След тази проба мислех че оптиката ми е замърсена и си закупих диск за почистване на оптика, но при поставянето на този диск започна мигновено мелодия която показва че оптиката функционира нормално. След всичко това не знам какво да предприема и ако имам някой доброжелателен колега който може да ми помогне и да ми запише дисковете с картите за България . Разбира се ще си поема разходите по дисковете. Последното ми съмнение относно проблема ми е че е възможно да няма първоначален софтуер в навигацията за да прочете картите. Благодаря ви колеги и се извинявам ако съм публикувал в грешния раздел. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marin1981 Report post Posted July 20, 2017 Тоя диск за почистване за да ти помогне му капни спирт на четката Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tisho_B7 Report post Posted July 20, 2017 Добре колега, но дали проблема ще е в нея? Надявам се утре да кача снимка със съмнението ми че на тази навигация никога не е слаган диск със софтуер и съответно карти. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Moonland Report post Posted July 20, 2017 (edited) Навигацията излиза от завода с нужния софтуер. Може вече да не е актуален, но това просто би означавало, че ще се актуализира автоматично щом сложиш карти с по-нов софтуер (той върви с картите на диска). Така че съмнеието ти не е технически оправдано Няма навигация без софтуер за навигация Edited July 20, 2017 by Moonland Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tisho_B7 Report post Posted July 21, 2017 Добре колега. А кой може да мо запише нужния диск понеже тези от OLX си мисля че няма да се подкарат. Да бъда извинен ако греша. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tisho_B7 Report post Posted July 23, 2017 Колеги никой ли неможе да помогне с диска? Или кажете кой от OLX ще свърши работата. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tisho_B7 Report post Posted July 27, 2017 Колеги отново ударих на камък. След записването да навигационен диск от наш колега той не беше прочетен от навигацията, след което пристъпих към чистенето на оптиката, но и това не помогна. Съмненията на колегата който ми записа дисковете са че версията на навигацията ми е стара и можеби затова неможе да ги прочете. Възможно ли е да се ъпдейтне софтуера и това е проблема ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Moonland Report post Posted August 2, 2017 Софтуерът се ъпдейтва чрез диска с картите автоматично (ако разчете поне софтуера). Ако не чете картите - калпав диск / прпблем с четенето (замърсена оптика / дефект на уреда). Друг вариант няма. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tisho_B7 Report post Posted August 3, 2017 Явно работата отива на смяна на оптика. Quote Share this post Link to post Share on other sites
plamen_iv70 Report post Posted August 3, 2017 Имаш ли идея къде, кой за колко? И мен ме чака същата процедура. Quote Share this post Link to post Share on other sites
edmundo_81 Report post Posted August 14, 2017 Здравейте.И аз имам абсолютно същия проблем.Нормални дискове с МП3 си ги чете без проблеми но този който ми е за навигацията ОРИГИНАЛНИЯ не го чете.Започва ъпдейт на софтуера и после след няколко минити пише моля поставете ДВД диск.Дайте идеи какво да направя или къде да ида да го погледнат и управят.Може и колега от софия да се видим само за тест с неговия диск че моя е от 2006 година и може да се е прецакал вече.На мен ми прави впечатление че и механиката не е нещо съвсем наред защото много трудно вади диска. Quote Share this post Link to post Share on other sites