Jump to content

Липса на мощност при ниски обороти


concord

Recommended Posts

Здравейте , темата е стара но сега и аз да добавя: Имам проблем с 1.8 TFSI 160 кс на ниски обороти, при потегляне особено, е доста мудна да не кажа заспала, даже вчера не можах да изляза от един доста стръмен и тесен подземен паркинг..на ниски обороти ми загасна няколко пъти, а на високи пък буксуват предните колела и единствения вариант беше на полусъединител и горе на върха вече го бях подпалил , замириса яко на феродо.

Въпросът ми е : Нормално ли е това поведение след определени обороти да се изстрелва а под тях да се "замисля" и ако не къде може да е проблема.Същата естакада съм я качвал с едно старо Б4 без проблем нищо че е 115 кс? Колата е на 172 000 км и с ръчни скорости и я карам единствено с бензин 98.Мотора е CABB.

Забелязах тази мудност и на градско кормуване още преди 10 000 км, но си помислих че нещо си внушавам защото превключвайки на втора вече въртеше гуми но забелязах обаче, че при потегляне на първа моментния разход хвърчи над 40 л/ 100 км. и от там сигурно и високия ми градски разход от около 13.7л/100 км след трикратно засичане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пффф странно,първо място трябва да проверите турбината, по принцип със заминаваш съединител може така да прави също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на двамата за съвета....оф дано не е тръгнала турбината...при предстоящ проблем ще започне ли да записва някви грешки, които може да ме подсетят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...