Jump to content

Свирещ звук от предно ляво колело


acpa4o

Recommended Posts

Здравейте, свирещият звук е като от накладка без да съм натиснал педала спирачките и се появява след по-дълго каране( от 50км. нагоре) и повече натискане на спирачките. Забелязах също, че свиренето се появява при леки завои и то САМО на ляво и след като изправя волана изчезва.Като натисна леко спирачката също изчезва и после пак се появява. Забелязах и друго след каране пипам джантите и лявата е една идея по-топла от дясната. Сменях дискове и накладки, но не се оправи. Къде да търся проблема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два пъти ги чистих и смазвах и нови водачи сложих, но не се оправи.

Редактирано от acpa4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лагер ако е няма ли да вие? Не дърпа на никъде. Маркучите наистина не са сменяни скоро, със сигурност са на повече от 4 години. Спирачната течност е сменяна преди около 2 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маншона на буталото не е скъсан, обаче отпред излиза от канала много лесно.

Редактирано от acpa4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли спомен как влизаха като ги връщаше за да сложиш новите накладки? Иначе сваляне на апаратите и разглобяване и почистване. След това ремонтен комплект за модела апарати. Но първо разглоби и виж как е. Ако буталото не е читаво - ремонтен комплект с бутало. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр, аз имам същият проблем от шест години. Смених спирачна помпа, двапъти маркучи,ремонтен комплект спир. апарати/ цилиндърчето свети/,два пъти  спир.течност, няколко водачи/ втора употреба, не намирам нови за моят модел/. Промих тръбичките със спирт. Смазка буталце с паста на Ате, водачи с паста на Локхид. И т.н. Предно дясно се оправи с други водачи,но там се наложи преди време да сменя лагер поради мех.контакт с бордюр. Приятел накрая ми каза,че може да е луфт в лагер на лявото, но не вие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте, каква марка и система е спирачният апарат? Успяхте ли да поправите проблема? Аз смених апарата и никакъв ефект. Сега съм поръчал лагер за главината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Малко със закъснение отговарям, но смених скоро лагера на главината и пак си свири отляво. Този майстор, при който отидох като видя спирачният апарат, след като свали гумата ревна - Ей коя година е това, тези апарати само проблеми.... Моите апарати са Ате, система Тевес. Не знам с кой модел и система мога да ги сменя. Апарата в момента го смених с втора употреба същият и никаква разлика. Просто ми писна толкова години с тези спирачки да се разправям. Ако някой знае нека сподели, че не ми се сменява половината предница.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...