Jump to content

Помпа съединител


dimitar ch

Recommended Posts

Здрвейте колеги, от известно време миналата година (а и вече тази), като стане по-студено времето имам проблеми с педала на съединителя. Когато го натисна не иска да се връща и трябва да го бутна с крак наобратно. Като покарам и се затоплли в колата се оправя горе долу. Можете ли да ми кажете какво точно трябва да търся (горна или долна помпа за съединител) и евентуално номер на частта и ориентировъчна цена. Колата е Ауди А3 2.0 ТДИ 2003.

 

Благодаря!

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горна помпа ;) ориентировачно приготви си около стотина лева някъде зависи от марката! За да се свали помпата след като се откачат два маркуча и една букса закачени на помпата откъм двигателния отсек, се вади помпата заедно с целия педал на съединителя който се държи на три болта 13"! После обаче започва "веселата"  част с обезвъздушаването на системата което се прави от цифката на долната помпа,но за което ти препоръчвам сервиз ако не си го правил досега  ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По голяма е вероятноста да е лагер пампата за да се смени се слъква кутията минал съм по тоя път и моя оставаше долу като е студено времето

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

 

Взех помпата, но майсторите ми казаха, че е много разправия смяната - под капака се свалят разни неща, за да се стигне до нея. Трябвало половин ден поне. Другата седмица ще я сменим и ще видим. Лошото е, че говорих с други хора и може наистина да не е помпата :)

 

@scream_rs - Малко повече информация за тоя лагер ако може да дадеш ще съм ти много благодарен. 

 

Ще пиша какво е станало.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е за да се смени се смъкква скоростната кутия и е на 3 болта захваната както ти казвам по голяма е вероятноста да е от това аз смених и двете сега нямам проблемиe638123412aa0b5b984b61b55d1dd430.jpg

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти! Ще го имам предвид и него.

 

Забравих да спомена, че миналата зима с брат ми пръскахме с някакъв смазочен спрей точно долу под педала, където предполагам е тая горна помпа, и за известно време закрепихме положениет, ама тая година е по-зле ;)

 

Поздрави.

Редактирано от dimitar ch
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...