Jump to content

Смяна на спирачните апарати с по големи


GiggLess

Recommended Posts

Здравейте на всички търсих из форума тема за смяна на спирачните апарати но не открих такава която да ми помогне ако може да ми помогнете ще съм много благодарен.

Искам да сложа по големи апарати отпред а тези отпред да ги сложа отзад . Харесах си апарати от А8 който са двубутални с по големи дискове 323 мм а старите апарати да ги сложа отзад с дискове 288 мм

Въпросите са:

1 съпортите който са за предните апарати мога ли да ги сложа отзад.

2 предполагам че трябва да правя нови съпорти за отпред някой знае ли каде могат да ги изработят и евентуално колко ще струва.

3 след смяна на всичко това дали ще се наруши кантара на спирачките сегашните имат разлика 43мм след интервенцията разликата ще бъде 35 мм. (ако изобщо размера на диска има значение )

Ако някой е правил нещо подобно ще съм му много благодарен ако разкаже малко по подробно даже ако има и снимков материал ще бъде супер.

Благодаря на всички .

Ако темата не е за тук ще помоля да бъде преместена .  

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не държиш да минаваш на по-големи апарати може да сложиш 312mm диск само със смяна на супорти, дискове и накладки. Апарата си остава твоя АТЕ57.

 

Следващ вариант е да минеш на спирачки от S6 C4, двубутални Лукас 43 почти същите са като на А8, но с 314mm диск, но за тях ще трябват и шенкели от S6. Аз съм така и отзад все още съм с малките дискове, колата спира доста добре.

 

Апарати от А8 не стават, междуболтовото разстояние на супорта е друго и ше трябва сериозно модифициране на шенкелите или супортите, разликата в диаметрите на дисковете не е достатъчна да минеш с адапторна планка. отделно офсета на дисковете е друг.

Редактирано от radi_nrj
добавяне на информация
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, radi_nrj написа:

 

преди 12 минути, radi_nrj написа:

 

Спрях се на апарати от А8 защото се намират много лесно докато тези от S6 са по голяма рядкост ако някой знае някакви който се напират лесно и ще станат без много преправане нека сподели някаде бях чел че апарати от BMW също ставали ама не си спомням каде съм го чел .

Благодара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

аз имам апарати от моята S6 защото отидох на по-голям размер.
Ако имаш интерес мога да погледна дали са в мазето все още.  Иначе аз съм с 330мм отзад като апарата остана същият нарочно за да не се промени много кантара. При мен 365мм отпред и 330 отзад се оказа най-добре инвестираните пари в колата.

144.jpg

155.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Ако може да ги потърсиш ще е супер а дали имаш и съпорти за тях

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...