Jump to content

Кормилна рейка - въпрос?


Рабаков

Recommended Posts

Привет колеги! Имам едно питане, и ако някой може да помогне ще съм му благодарен! Колата е Ауди А6 С5 155 к.с.   AYM мотор, 2003г. и при шофиране при завой на ляво се получава едно  леко задържане на волана и леки вибрации. В сервиза ми казаха, че това  може да е от кор. рейка, но не е изключено да е и от  хид. помпа. Отидох в магазина да проверя каква е цената на рейката, като предоставих номера на шасито, но там момчето ми каза, че излизат два вида рейки- едната хидравлична, другата електрическа и не знае коя от двете е? Та има ли някой представа каква е рейката- хидравлична или електрическа, и дали е възможно това задържане да се получава от самата помпа  или е от рейката??? Благодаря предварително за споделените мнения!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Електрическа рейка на С5??? Такова животно не знам да има на тия купета! Може да са имали предвид рейка със Servotronic или без. Ама това не я прави електрическа по никакъв начин. За да разбереш дали рейката ти е със сервотроник, трябва да вдигнеш колата на подемник и да видиш дали на рейката има един клапан с букса, който се намира в непосредствена близост да кормилния прът. Другия начин е да махнеш пластмасата  около волана и да погледнеш отляво на същия дали имаш реле с надпис Servotronic.

 

Ето така изглежда кабелчето с буксата: http://www.2040-parts.com/power-steering-gear-rack-pinion-1998-1999-98-99-audi-a6-c5-servotronic-i486020/

Редактирано от MOON
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...