Jump to content

Аномалия с чистачките


Alexander Boichev

Recommended Posts

Здравейте колеги. Нещо се случи с чистачките ми и не знам какво е. Да споделя какво се случи . Изчезна трета ( най-бързата ) степен на чистачките ми, ако от втора степен включа трета , чистачките спират веднага и не реагират на смяна от лостчето. За да започнат пак да работят трябва да загася мотора и като дам на контакт са ок, но пак без третата степен. Дори когато вали и са постоянно включени в продължение на около 30 мин. сама се включва третата степен и не мога да я изключа, спирам чистачките, но те продължават на най бързата степен, дори гася мотора и като дам на контакт веднага започват  макар да са спрени през лостчето. Случи ми се е два пъти и на сутринта като дам на контакт не тръгват, но пак третата степен я няма. Какъв може да е проблема момчета ? Колата е A4 B6 1.9 131 коня 2002 година.

Link to comment
Share on other sites

Моторчето за чистачките се управлява директно от "Central Electric". Сигналите, които получава това управление са съответно от лостчето за чистачки през кормилната конзола - вероятността там да има проблем е много малка. Най-вероятната причина за аномалиите според мен е в самото моторче за чистачките. Аз лично първо бих проверил състоянието на контактите в буксата към самото моторче и ако всичко е ОК, после бих пробвал с друго такова. 

Link to comment
Share on other sites

Значи ще го сваля, отворя и прегледам. Ако има някой колега със същата кола от Редута и е навит може да го вържем към неговата и да видим дали ще работи правилно

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за коментара и насоката Иво, беше прав, проблема бе открит и отстранен. Махнах пластмасовия капак на моторчето и почистих медните пластини, защото всичко бе в грес. После си гресирах само където е контакта с колелото и всичко се оправи, сега пак имам изправни чистачки.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...