Jump to content

2.0 тди Трудно Палене след престой.


Slate

Recommended Posts

Здравейте колеги,става въпрос за Сеат Леон 1p 2.0tdi с код на двигателя "BKD".Колата я взех на скоро и забелязах,че след по-дълъг престой пали трудно , например като я оставя за 14-15 часа и като тръдна да паля,въртя на стартер понякога 2 секунди понякога много повече,случвало се е един 2пъти по 1 2 минути въртя на стартер и едвам пали.Веднага след като колата запали моторът се тресе много и пуши адски много бял дим,мирише на сурова нафта.Като поработи така 30 40 секунди спира и да пуши и да тресе.След това цял ден няма никакъв проблем с паленето , от време на време притриса леко.Карах я на майстор замерихме дюзите и се оказа ,че втора дюза забива на 2.5 и работи след това на много неравномерни стойности, другите дюзи бяха с добри показатели.Реших да сменим само нея без да пращаме другите на стенд,след смяна на въпросната дюза и закачане на компютър всички стойности на всички дюзи бяха с много добри показатели.Такаа обаче след 2 дни престой след това тръгвам да паля и пак същия проблем. Някои от вас зблъсквал ли се е с този проблем и от какво може да е? Колата пипа антифриза и бях казал на майстора да погледне и намери ,че проблемът е в спукан радиятор а не в главата.

Редактирано от Slate
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес отворих капака и забелязах , че един от маркучите които излиза от горивния филтър е целият в нафта, възможно ли е от това да е проблема?Ще го сменя тези дни и да видим ще стискам палци да е от него.

Редактирано от Slate
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
На ‎25‎.‎9‎.‎2018‎ г. at 14:14, maxell0120 написа:

Щом нямаш течове ми хрумва само да е от пръстените на дюзите, поне при мен беше това.

От къде взе пръстени за дюзите.

Според мен аз имам такъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Днес след престой на колата без да е палена 3 седмици и с откачени клеми на акомулатора ,колата запали от раз. В момента съм в чужбина и пращам един приятел да я препалва през 2  3 седмици. Като се прибера ще свалим 3те останали дюзи за стенд да видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...