Jump to content

Проблем стурбо или катализатор


Dizelaki

Recommended Posts

Здравейте колеги от известно време се заимах с ауди 1.9 131коня и имам следните проблеми. Когато взех колата преди да я обслужва ме беше шубе да и раздава газчица но след обслужването започнах да я по натискам и турбината започна да влиза в авариен режим и си казах а турбината е за чистене(понеже имам голф афн и знам за какво става въпрос) ичистенето става със сваляне та свалих аз турбината разглобих, изшкурих лопатки всичко абе с две думи светна. Зглобих и всичко точно върви не забива и така един месец и после пак забиване аварийни режими и пак сваляне пак почистване макар че не беше мръсна. Качих я пак и така пак един месец. Даже сега ми излизаше маркуча който идва от кулера. Та въпроса ми е може ли от задръстен катализатор да прави тези проблеми и може ли този проблем да се реши с водордно почистване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че ще прави пренадуване от катализатор, напротив. Трябва да се закачи на компютър, много е вероятно да трябва да се регулира или клапана N75 да не работи коректно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам логика да работи известно време и след това да се сдухва, ако проблема е в настройка на каквото и да е. ЕГР клапана гледал ли си? Колата пуши ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След много гледане и ходене по майстори се оказа че чугуна каде лягат лопатките на геометрията има лек ръб и там влиза нагар прави конец и лопатките заклинват и не искат да се движат. Може би ще ми трябва друга топла час. Ако имате идей от каде мога да взема споделете. Махнах катализатор, не е запушен, чист

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма как, катализатора се маха и като намалее нафтата в резервоара. После го дишаме това е, как никой не го проумява...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...