Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,

Първо искам да Ви се извиня, понеже заглавието на темата ми е вероятно неточно и заблуждаващо, но не можах да измисля по-добро.

Отскоро съм собственик на А3 8P хечбек 1,6фси от 2007 година. И аз както доста из вас имам проблем със задната чистачка, което се изразява във всичко описвано до момента, а именно... Движи се - не се движи, постоянно се движи, изобщо не работи, колата показва, че е отворен багажника ..., а сега когато заключвам колата не светват габаритите. Когато отключвам автомобила, то габаритите примигват, но когато заключвам не светят (колата си заключва централното без проблем иначе). Сега питането ми е за този проблем при заключването, понеже другия проблем (с чистачката) е решен багодарение на хората от форума!

В багажника има ли някаква електроника която да се е прецакала при наводняването заради моторчето на чистачката? Очаквах, че след като отворя кората и подсуша всичко проблема ще се оправи, но явно има нещо друго.

 

Поздрави

Редактирано от Ste4kin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Проблемът ти с отчитането на отворен багажник, няма абсолютно нищо общо със заминалото (наводняващо) моторче. Това просто е поредната детска болежка на Audi-тата от тези години. Забелязвам, че този проблем го обсъждаме вече всеки месец! Не е ли по-лесно, просто да ползваш търсачката, преди да отвориш поредната тема за този дъфкан и предъфкван проблем. В случай, че ти е трудно да се ориентираш с търсачката, ще ти дам няколко жокера (теми):
 

 

 

 

 

И за финал, ще ти покажа къде точно ти е проблемът:

Screen-Shot1495.png

 

Виждаш ли металната пластина над микрето? Отчупва се и вече не може да натисне пъпката на микрето, а то от своя страна така НЕ може да укаже на колата, че си затворил багажника. Ето как изглежда пластинката на микрето:

 

Screen-Shot1497.png

 

Сега имаш два варианта:

1. Сменяш бравата (препоръчвам с нова);

2. Откачаш буксата, която влиза в машинката и вече спира да отчита (колата си мисли, че багажникът ти е винаги затворен). Откачаш бялата букса от картинката:

7925423O.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • VBI locked this topic
  • VBI unlocked this topic

Здравейте, 

Искам да изясня, че моят случай е различен и не е свързан с вече известното Ви и дискутирано многократно решение на проблема! При мен моторчето за задната чистачка наводнявайки вратата на багажника явно е направило късо и лампичката за отворен багажник светеше от това. Веднага щом разглобих и подсуших, всичко се оправи и не съм имал проблем оттогава.

 

П.С: Аджиба преди да сменяте ключалки, букси и микрета, проверете дали не се е намокрило там.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, няма проблем вече! Преди нямаше, след като се "наводни" вратата на багажника се появи, след изсъхването отново няма проблем. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да добавя. Габаритите които след "наводняването" спряха да примигват когато заключвах колата, след това се оправиха също!

Редактирано от Ste4kin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...