Jump to content

Проблем с ДПФ филтъра


valmigo

Recommended Posts

Здравейте, имам запушен ДПФ филтър, който  не можа да се изчисти по "стандарния начин" с каране по магистрала на ниска скорост и високи обороти. Новият ми казаха, че е скъп, а втора ръка не ми препоръчаха. Свалиха го и го дадох на машинно чистене ама ми казаха, че сигурно щели да ми го върнат, защото майстора ми е решил да го чисти и химията най-вероятно щяла да окаже влияние. Утре ще имам отговор, но пък майстора твърди, че го е мил само с вода (което въобще не виждам какво ще изчисти, но пък ме обнадеждава, че може да стане на машина). Някой може ли да предложи фирма, която се занимава с такова почистване? Гледам, че и някакво водородно чистене се предлага ама не ми гарантират, че ще стане, а то било по-скоро като профилактика да не се задръсти. Четох, че има някакво възстановяване с внедряване на нова керамична пита. Утре и за това ще се интерисувам по-обстойно и ще преценя какво да правя. Ако и това не стане някой купувал ли е нов или втора ръка и от къде? Гледах из нета и виждам някакви цени от 900 до 3200 лв. Предполагам, че са за оригинали и някакви заместители. Казаха ми и за някакви поръчвани от Ebay или Англия. Ще се радвам на всяко мнение....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запушването на DPF филтъра е повече симптом отколкото проблем. С други думи даже и да го сменениш, има вероятност новия да се запуши поради същите причини довели до запушването на сегашния. Има един куп системи преди него които трябва да работят перфекно за да си донякъде сигурна че няма да се запуши отново.

 

Препоръчвам ти да го премахнеш - има сервизи които се специализират в това.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох и за премахването, но това няма ли да е проблем в днешно време... слушам с тия нови закони бая затягат нещата с прегледите и да не ме карат да го връщам пак обратно...? Това май ще го оставя като крайна мярка за справяе с проблема. :(

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Премахването е колко - 200 - 300 лева? Даже и да прекарат такъв закон, няма да те накарат да сложиш нов, защото той струва колкото колата ти. Най-много да те сложат в по-никска екокатегория и да ти вдигнат данъка с някой лев. Освен това ще минат години докато снабдят всички пунктове за технически преглед с уреди които засичат нивото наночастиците които DPF филтъра премахва, ако това изобщо стане някога.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега го дадох на майстор във Варна за да го отвори и смени питата с керамична. В петък ще го монтират обратно и се надявам да се случат нещата. Платих 220 лв и ми върнаха старата пита. Предложиха ми 130 лв за нея. Имаше начупени ламели и май разни пукнатини по нея. Дано само се случат нещата, защото не успях да намеря отзиви някой да го е правил преди. Ако нещо се обърка ще премина вече към премахване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...