Jump to content

Проблем със задна скорост на Multitronic кутия


theOnly

Recommended Posts

Колеги, от скоро и аз съм в клуба, колата която закупих е A6, Multitronic, 2002г, 3.0 бензин. Проблема, за който искам да попитам и потърся съдействие за отстраняването му е следния:

Понякога при превключване на задна скорост, колата рита 2-3 пъти и подскача на място, чак тогава тръгва. Веднъж дори ми загасна. Това го прави доста често и ме притеснява ако продължа да я карам така да не направи по-голяма беля, затова желанието ми е да го остраня по-скоро. Разговарях с предишния собственик, каза ми че я кара така от 3години(но не му е основна кола),а ефекта се е появил след като е правен генерален ремонт на скоростната кутия и са сменени всички пластини и настройка на новите. След това се обадих и в сервиза, в който са правили този ремонт и човека ми каза, че всички Multitronici били така и решението едва ли не е единствено друга авт. кутия. Ще помоля за съвети и второ мнение и тук, докато ремонта не е станал по-голям, и ако някой се наема да погледне и да го оправи да ми даде оферта. Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, theOnly написа:

... и човека ми каза, че всички Multitronici били така . ...

:steinigung:

 

Всички развалени Мултитроници по-скоро!

 

Изобщо не е трябвало да я купуваш. Мултитроник ако има какъвто и да е симптом се подминава, но вече е късно за това. Търси Мишо, можеш да му намериш контактите във форума.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, разбрах се с Мишо като се върне да отида при него, по телефона ми спомена за някаква адаптация , но нека го види и ще кажа.

Забелязах , че колата рита при второто включване на задна, например ако маневрираш, първия път добре се включва, затова и гледам да не ми се налага да се паркирам така, че да ми е  необходимо второ превключване на задна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля,че давам предварително газ, изчаквам добре да е в покой. Още повече, че крака ми е още на спирачката, и колата рита.

А и по думите  на предишния собственик този ефект се е появил след смяна на някакви си пластини за задната скорост и сервиза където са го направили така, си измиха ръцете с : "Всички мултитроници са така". Очевидно проблем има, центровка ли е,адаптация ли е, не знам засега гледам да не я тормозя излишно докато не се оправи.

 

Мишо в началото на Юни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здрасти,

И аз имам подобни симптоми, но когато има натоварване, тоест тротоари и задна когато има наклон (Няколко пъти ми прерита в ръцете за последните няколко месеца от както е в мен и то все беше при тротоари и тн.). От тогава вобще не я мъча и паркирам само на равнища ако е възможно.

При нормални условия задната трябва да потегля без газ, само с отпускане, както и на директна.

Стискам палци да не е тръгнала все още, но и да е ще се оправяме някак. 

Иначе кутията много ми харесва, уникално се кара. :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...