Jump to content

Ауди А4 Б6 3.0i ASN излиза постоянна грешка.


standox

Recommended Posts

Здравейте,на последък ме мъчи една постоянна грешка която излиза на ваг кома.Колата е Ауди А4 Б6 3.0 бензин 2003г. Авант куатро автоматик без газова уредба,няма записани за сега други грешки освен в ABS,трия маха се, паля гася натискам спирачки няма грешка до момента когато дръпна скоростния лост да мине през всичките си позиций след това отварям канала на ABS и грешката е там,колата е само на контакт и запалена пак е същото.Добавям снимка на въпросна грешка.

IMG_5515.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По някаква причина селектора на скоростния лост не винаги подава сигнал на коя позиция е поставен и затова записва непостоянна грешка. Може да са замърсени контактите на самия селектор на скоростния лост, има ли грешки в контролера на скоростите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В контролера на скорости двигател и други няма записани грешки, премести ли се лоста само тогава излиза грешката в ABS.Де факто колкото и да я триеш при всяко потегляне тя си е дежурна без пропуск.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И къде е проблема? Пише си - gear recognition signal, разбирай селектора (айде "лоста" за по-лесно), вадиш и правиш. Ако не стане, друг.

 

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи ми твърде лесно за да е това,мислех че проблема с селектора е в ресора на Мерцедес самоче там колата изписва на мястото на D- F и направо спира на Стар диагноза направо си пише (не коректна позиция изберач скорости) пък тая си върви кат пич. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега утре ще разбутам селектора и ако е от него ще го сложа до тези от Мерцедес,отиде ли при тях значи проблема е решен.Ще пиша какво е развитието по темата.Но все си мисля че е рано да я затваряме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...