Jump to content

TPMS индикатор премигва след ретрофит на темпомат/борд-компютър

HereComesVic

Recommended Posts

Здравейте,

Най-накрая се навих да подложа и моята на първи ретрофит, а именно темпомат и борд-компютър(нямаше си дори това) 🥺

Един колега продаваше цял модул + лостчета и предлагаше допълнителен монтаж. Далеч не му беше първия път и се справи завидно бързо с монтажа, но имахме малко ядове при ABS адаптацията/кодирането.

Накрая нямаше грешки, лампите за ABS/ESP угаснаха, темпомата и бордовия тръгнаха както си трябва, но освен очакваната индикация за "ниво течност чистачки" взе да премигва и TPMS лампичката.

Колата е A4 кабриолет, B7 1.8T 2006 и до колкото знам нямам TPMS, нито съм виждал въпросната лампа да свети досега. Премигва на много неравноделни интервали, независимо дали колата е само на контакт, запалена, в движение или в покой - прилича на HDD индикатора на компютър, докато чете от диска 😁:

Видео на лампичката тук.

Имам съмнение, че нещо не е кодирано както трябва, но нямам VCDS под ръка за да ровя.

Знам, че е доста трудно за диагностициране, но някакви идеи? :)

За премахване на индикацията за течност за чистачки пусни един кабел 30 см. от пин номер 1 на синята букса влизаща в таблото (километража) и вържи някъде за маса по купето, примерно някой болт близо до бушоните или този с който се захваща кората отстрани.

Edited by kx3m

Да, благодаря, това беше очаквано и предстои правене :)

TPMS лампата, обаче, е ужасна загадка и за съжаление не намирам нищо по темата от 2 дни.

На места попадам, че по-новите нямат сензори в гумите, а разчитат на ABS да засече разлика в гумите и се чудя дали кодировката на ABS може да влияе по някакъв начин.

Имам познат с VAG COM и ще поразровим в края на седмицата, а дотогава изолирбанд отгоре :D

Edited by HereComesVic