Jump to content

Проблем скорости Audi A3 8L ALH


kristakos

Recommended Posts

Здравейте! Изчетох доста теми, но сякаш не открих проблем като моя. Когато карам по магистралата на 5-та и ми се наложи да сваля скорост, примерно има стеснен участък и трябва да включа 4-та и просто не се получава(няма изхърквания, просто сякаш има бариера и не ми дава да включа скоростта). Пробвах дори да включа която и да е друга скорост и пак не става. Докато бях в движение пробвах да раздвижа скоростният лост като също и припомпвах педала на съединителя и тогава успявах, но не знам дали е от натискането на педала или от шаването на скоростният лост. Още по-странното е че когато си карам в града от 1-4 ск нямам проблеми с включването им. Няма хъркания и др, влизат доста мазно и лесно. Случва се някой път някоя скорост да "заседне", но мисля е нормално за тези коли-баби. Огледах механизма където се закачат  жилата и не видях счупено или пукнати ябълки и връзки. Планирам да прегледам утре маслото на кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен имаш проблем в механизма, който предава от лоста за скорости към скоростната кутия - от лоста има едни жила, който стигат до този механизъм. Може да се види в дясно от двигателя над скоростната кутия. Аз имах подобен проблем при който трудно ми влизаха първа и втора и след като се прецака тотално, започна да включва задна вместо първа. Решението струваше около 15-20 лева - закупуване на нов механизъм.

Явно още при бай италианец е започнало да дава симптоми и той го беше поиталянчил:

IMG_20161001_105819.thumb.jpg.e7ac1da4fc6d550514f5ba2278560132.jpg

 

Редактирано от Yavch0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което казвам е само догадка и казвам какво се беше случило при мен. В твоя случай трябва да се види какво точно е счупено, но силно ме съмнява проблема да e в самата кутия. Може и да има нужда само от настройка на жилата.
Ето няколко теми, в които се разисква проблема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=410862 

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=273962

http://audia3.5go.ru/html/7_4.htm

Редактирано от Yavch0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

@Yavch0  Прегледах темите, даже още доста такива прочетох, но аз нямам нищо счупено на пръв поглед което може да се види без разглобяване. Днес след работа ще огледам по обстойно, механизма на скоростният лост под маншона и маслото на кутията и ще докладвам. От написаното от теб разбирам, че си сменял такъв механизъм. Лесно ли става ако до там опре работата?

Едит: при мен се губят всичките скорости, а не конкретни

Редактирано от kristakos
Едит
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е само до настройка на жилата - не знам. При мен видно беше счупена една пластмаса на механизма, която струваше около 15 лева. Ремонта отне около 1 час. Не искам да те обърквам. Може и да не е в това проблема, давам само предположение. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, огледах много внимателно механизма над скоростната кутия - там абсолютно всичко е здраво с приемливи луфтове според мен, клонящи към внушаване, че даже ги има. Реших да напръскам всички връзки и движещата ос на самият механизъм с WD, след това скоростите влизаха една идея по-мазно. Разгледах и под маншона на скоростният лост, там отново всичко е здраво. Маслото не успях да проверя, че стана тъмно. @Yavch0 точно за това и писах тук, за да получа някакви предложения и идеи защо може да се получава. Планирам да извърша калибрация на жилата ако маслото е наред и продължава да прави проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И как възнамеряваш да настройваш жилата? Питам понеже на мен втора ми влиза малко гадно и то само при превключване от първа. Ако върна от 3-та или вкарам втора от свободна няма проблем. Не че е нещо кои знае какво ама ми убива удоволствието от шофирането. Та за това си мислех и аз да пробвам със жилата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма спасение , подобен проблем имах само че с 5 та , всичко почти смених по избирачите , настройка и смазване , но понеже има само едно място за настройка винаги все някоя не влиза,  при мен го направих да е на 5 та иначе 1 ва и 3та бяха кофти , но за града не е удбоно , на ПД имат 2 места за реглаж и е доста по добре , най лошото е след 4 та като влезе 3та вместо 5 та особено в бууст , ама няма оправия 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Странно е че при мен се оправи без да съм пипал нищо или поне за сега не ми го е правила. Така и не стигнах до това да проверя дори маслото в кутията или да калибрирам жилата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...