Jump to content

evg_eni

Members
  • Мнения

    776
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от evg_eni

  1. evg_eni

    VCDS от sklad66

    Не знам дали се отнася конкретно за твоята, но горе долу от тези години модулите вече имат sfd, по късно sfd2 защита. Иска си odis дори за по елементарни задачи като кодиране и адаптация. съответно онлайн връзка, генериране на токен за отключване, и след като си свършиш работата повторно заключване на модула.
  2. @FEN_NA_TDI Затова който иска да си намери евтино търси в обявите за части не и там където акцента е върху самото табло. Приятел наскоро си взе точно за 200 с фис в прилично състояние (леко тръгнал по краищата) ново лостче за 40 и за смяната му взех 40. А тези от 300 нагоре си седят с месеци.
  3. Стефан се казва този от Пловдив. Купува ги от обяви за части, колко ви прави услуга вие си преценете.
  4. 200-450 малко и до късмет, как го намериш и в какво състояние.
  5. Чисто информативно да питам хората които следят този раздел, ако имахте възможност за БГ меню на фиса на таблото бихте ли предпочели такова нещо, пред английския с който предполагам сте повечето.
  6. evg_eni

    А3 sb needle swap

    Пиши на Пламен, щом си от София. Ако има време да пробвате.
  7. evg_eni

    А3 sb needle swap

    Щом имаш дигиталния километраж на фиса ще тръгне и needle sweep сравнително лесно.
  8. evg_eni

    А3 sb needle swap

    Демек последните от преди фейслифта и фейслифта - по подразбиране. С повече напъни и от 2006.
  9. Няма защото в доста случаи на таблото не му е зададено да я изкарва по подразбиране.
  10. evg_eni

    Смяна на табло

    Сигурно на безумна цена от по 350-400лв. Признавам, че и аз съм ги препродавал от моргата в която работех в комплект с лоста и безплатен монтаж, но винаги съм ги отварял за почистване, подменял фис, и като цяло се уверявам че давам нещо което бих сложил и в моята кола. А тези масово са на снимките със стреч фолиото от еконта както са получени, даже прахта не им е забърсана, в неизвестно състояние. Просто едни лесни пари от хора които дебнат обяви.
  11. evg_eni

    Смяна на табло

    Проблема е да си намериш, че в последно време въобще ги няма. Другото е лесно.
  12. @Merakliq Не, B6 и B7 нямат общо с предишния модел в това отношение и единствения производител на таблата е Bosch.
  13. Вчера най накрая приключих и с последната. Резултата е много добър. Така че ако някой чете темата след време или реши да го прави: Плата се лепи успешно и без дунапрен с това лепило което съм споменал (направих пробно лепене с друго парче плат за кората, беше хванал здраво) За четирите врати реаллно не ви е нужно повече от 500гр лепило, аз не знаех колко ще ми трябва и взех 3.5кг от което ми остана много. Лепилото го нанасях с най обикновена бояджииска четка. Относно пробиването му през плата, за да се случи трябва да нанесете наистина дебел слой лепило, при мен се стана само на една кора в един малък кръг по моя вина, но след 2 дни си изсъхна напълно и не личи изобщо къде е било. Тънък слой и нямате проблеми. За помощни средства ползвах стара невалидна банкова карта и една малка топка от дунапрен. Единствените недостатъци: отваря се една идея по голяма фуга между плата и кората и при почукване по плата си кънти на твърдо, за мен е приемливо, важното е че всичко е гладко и изпънато. Това е от мен.
  14. Виж като за начало дали стига ток до него.
  15. Ето и при мен положението, така и така имам сега зимата свободно време. И аз като колегата искам да си запазя оригиналния плат, цаката е да се изчегърта всичко много добре както от кората така и от плата за да седи право, голяма гадост е и трябва да си миете ръцете често да не си замърсите плата. И не е вярно че дунапрена не може да се чисти от плата. Горе долу на мен ми отмена ден за кора. Дори и така като наложа плата без да е залепен се вижда че се получава доста прилично, чакам само лепилото да дойде (Denlaks т-5446) и да се надявам че ще държи здраво и без дунапрен.
  16. Предполагам, че като си събрал всичко си минал през [16] - Steering Wheel / adaptation / channel 081. Нормално abs модула да си трие кодирането ако засича инсталиран модул от друг автомобил.
  17. Възстанови си кодирането на abs-а преди да правиш други процедури.
  18. evg_eni

    Теч на ГНП

    Няма ме особено в механиката, затова не искам да свалям помпата. Пипам само когато наистина съм наясно какво правя, и само този вариант ме устройва, а и имам всички нужни инструменти, Като цяло закърпвам положението, ако избие на друго място тогава ще го мисля. Иначе и аз четох че зелените уплътнения на Бош не са много подходящи да минават през главата и съответно няма да купувам такива. Пролетта живот и здраве ще се занимавам с това и съветите относно самата подмяна по тази процедура са ми най-ценни. Така че ако нещо се случи при изместването на главата или пък я сваля цялата може ли да се събере след това обратно всичко на място. има ли как също така нафтата да бъде източена отвътре. Намерих и един pdf. https://cdn.shopify.com/s/files/1/2597/0906/files/TDI_Injection_Pump_Head_Seal_Replacement.pdf?15651934029198646224
  19. evg_eni

    Теч на ГНП

    По всичко личи че и аз скоро ще си имам работа. Забелязах случайно че мирише на нафта около мотора и като вдигнах капака ясно се вижда къде е проблема. Между самата помпа и главата, не е точно теч все още, а морки петна по самите детайли. Колата върти и повече за първо палене. Та питането е някой опитвал ли се е сам да смени уплътнението без да сваля цялото гнп, а с издърпване на главата както го правят в този клип. Единствено ме притеснява вътре нещо да не разместя. А и не разбирам защо отвива централния болт, пъха свредло и вътри гумите на ръка. другото изглежда лесно... развиване на болтове..
  20. Аз ползвам едно от тия за тестване на тръби и маркучи с вакуум. По принцип предназначението му е за обезвъздушаване на спирачки, но върши работа и при смяна на горивен филтър, и тест на вакуумната система. Но ако е някво тежко запушване сигурно и това няма да помогне.
  21. Възможно е, но ще се получи нещо доста грозно като краен резултат. Освен корекция в епрома, ще трябва и ледовете да подмениш в дясната половина. (на стрелките)
  22. @dexter1 https://dox.abv.bg/download?id=dfffec9879 Ето, аз съм със същия. Вече дали ще успееш да си свършиш работа с него ти ще кажеш.
  23. Или си изтегли версия 12.12 и си ползвай кабела или си купи друг. За тая кола е желателно да е малко по нов.
  24. И защо си мислиш, че твоя кабел ще работи с последната версия на програмата.
×
×
  • Create New...