Jump to content

Пътник ли е помпата? Отчитане на живи данни?

inkasa

Recommended Posts

Здравейте. Имам няколко въпроса:

• Няколко пъти ми се случва да угася колата и да не иска да запали след това. Понякога разкачането на клемата от акумулатора помага, но не винаги. Два пъти от случаите се беше случило да няма гориво в горивния филтър. Лятото почистих кошницата с поплавъка в резервоара, нямаше запушвания. Маркучите от резервоара до горивния филтър изглеждат проходими. Отбелязвам, че вчера като паркирах, стрелката, отчитаща горивото на таблото се люлееше наляво и надясно (прикачвам клип към поста).
  • Имам известни съмнения за помпата. Имам vag com, но не знам как да гледам живи данни. Някой може ли да помогне как да диагностицирам помпата, също и как да проследя моментите, в които не пали, дали има поток от гориво към двигателя?
  • Всякакви идеи за възможни причини са добре дошли (както и препоръки за добавки).

Audi A3 8L 1.9TDI 110HP

Първо погледни реле 109, старата ревизия има студени спойки, палиш без проблем, гасиш и няма палене. Таблото вероятно е Jaeger, всеизвестните боклуци, играенето на стрелката с гориво може да е от самото табло, ако е започнало да се скапва. Ако е финиш, няма да пали заради имобилайзера, тези табла го дават този дефект. Възможно е да има и хлабава връзка между таблото и нивомера, създаваща допълнително съпротивление.

Едит: Маркучите трябва не само да са проходими, а да са херметични. Ако влиза въздух, значи връща гориво, за това и не пали.

Edited by ppireff

@inkasa Премери съпротивлението на изводите на нивомера с мултицет, докато го местиш бавно по цялата скала. Идеята е да се провери за прекъсване, визуално е трудно да се прецени. Ако е добре, замери от пин 5 на синята букса на таблото и земя съпротивлението (~47 ома на празен резервоар, тоест крайно долно положение на нивомера), разклащайки обувките на нивомера. Ако играе, ги запояваш.

За по-лесно с VCDS отиваш в меню 17, канал 2 или 3, втора и трета колона показват литри и съпротивление.

Edited by ppireff