Jump to content

Проблем с климатроника

AudiFan88

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Имам един проблем с климатроника, който не е болка за умиране, но в същото време изключително много ме дразни. Климатроника винаги си ми е включен на автоматичен режим, и когато достигне температура и намали мощността, се чува едно скърцане (прави го само на 3,4 и 5-та степен от индикаторите). Ако увелича степените над 5 или ги намаля под 3, скърцането изчезва. В англйски форуми четох, че може да е свързано с фреона, но мен лично ме съмнява да е от това, тъй като си охлажда абсолютно перфектно. На мен скърцането ми звучи като триене на перка или нещо подобно. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или знае от какво може да е, ще съм му благодарен да съдейства с информация.

Да не скърца самото моторче на парното щом е на определени степени?

Сякаш звука идва от самото управление на климатроника, ако въобще е възможно. Може на мен така да ми се струва. Ето едно видео за да може да добиете представа за какъв паразитен шум става въпрос.

Вероятно т-датчика за температурата в купето, който е монтиран в блока на климатроника има вентилаторче за обдухване и от него идва този звук. Предполагам, че се чува най-силно от малката решетка на управлението на климатроника?

От там някъде идва звука, не съм сигурен на 100%. Именно затова реших да пусна тема във форума, може пък да има някой, който се е сблъсквал с подобен проблем и знае как да го реши. Както писах и по-горе - не е болка за умиране, но... дразни.