Jump to content

МОДУЛ АНТЕНА


Ivailonm

Recommended Posts

Колеги, къде се намира модула на антената. НЕ АНТЕНАТА , а имало някакъв модул между радиото и самата антена. Радиото не хваща никаквка станция и ми казаха за тоя модул , че евентуално некви букси дето влизат в него от самото радио може да правят проблем. Като вкарам обикновен кабел в буксата на радиото и си хваща станциите, като сложа неговия кабел и абсолютно нищо, само радио хоризонт. Не е от антената, защото сменихме с друга антена от същата кола и пак нищо .  Колата е  АУДИ А4 Б6 2002. Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега след антената има антенен усилвател. Поне при мен е така. Намира се под кората на задния прозорец. Проблема е че се захранва с 12 В от оригиналното радио през антенния проводник. Аз захраних този усилвател с такова допълнително устройство:adapter antena din-wmk-700x700.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между антената, която е под кората на задния прозорец, и самото радио имало модул някакъв и се предполага че проблема е там, защото до антената под кората не идва никакав ток - мерих и ток няма, а трябва да има и за това мисля че преди самата антена , модула който е , прави проблем. Завравих да кажа че колата е СЕДАН !!! С това допълнителното дето си сложил, дали ще стане при мен при, положение че в момента никаква станция не се хваща със сегашната антена? п.с В нета намерих тези снимки след като написах Модул антена за Audi A4 Sedan B6 :  

audi.jpg

image.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Diversity module.

На хечбека и комбЕто го монтират в калниците.

На седана би трябвало да е под вратата на багажника.

 

П.П.

Често модулите страдат от студена спойка - отремонтира се 

Друг редовен проблем също е прекъснат кабел/букса.

 

Поздрави

 

П.П.П

Моя модул беше различен от този на твоята снимка - по-малък и черен.

 

Редактирано от jon_jinas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На седана антената са реотаните в задното стъкло, а модула е под крайната кора на тавана. Положението се подобрява като се зачистят контактите и се защипе платката с щипки. Ей тука има снимки: https://www.audizine.com/forum/showthread.php/566513-DIY-B6-A4-Antenna-Amplifier-fix-Radio-Reception-Key-Fob-Reception

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако защитната силиконова  "заливка" на модула се е "обелила", никво чистене, баене и бабуване не помагат. Отлепя се нацяло заливката, мнооооооооооого внимателно се вадят залепналите (съответно изкъртени от платката) по нея елементи един по един и някой с умения, фин поялник и търпение, ги презапоява обратно по местата им. Почти 90% от модулите по моргите, са в такова състояния, понякога някой елемент се чупи, добре е да имате под ръка още един модул за части.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...