Jump to content

АУДИ А4 Б5 1996 АДР 1.8; 125 к.с. Трансмисионно масло


hergisvil

Recommended Posts

Здравейте.Аудито ми А4Б5 бензин 1.8 125 конски сили (1996г) с ръчна кутия си ми служи много вярно.Само Аз му навъртях 200 000 км. трябва ли да му сменя маслото на кутията и какво да е маслото? Четох че е спецификация - G 052 911

Редактирано от hergisvil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Синтетично масло с вискозитет 75W90.Маслото се сменя на 120000км или 60м,така препоръчват някой от водещите производители на масла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В руския справочник за Б5 мисля че беше написано, че скоростната кутия е създадена с доживотен цикъл и няма нужда от смяна или доливане на масло. Ясно е , че няма нищо вечно и трайно, но ако производителя е казал така значи е така. Ръчна скоростна, не съм чувал някой да се е оплаквал. Аз лично на моята я взех на 180хил.км + 150хил.км да са им свалили джамбазите + 120хил.км от мене и то отиват към 500хил.км.... Италиянка е - там масла не сменят , та съм сигурен че пробката не е пипана от както немеца я е завил.

А за да бъдем коректни как се прави - сервизния менуал!! Това, че производител на масло Х ти казва че требва да го сменяш на интервал Х - нема нищо общо с това което са казали от завода производител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия кошници са праени с тенденцЯта, да са заменими в определен времеви перьод, така че не им се връзвайте на милите уверенЯ на проЙзводителите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...