Jump to content

Запалване на изолацията зад двигателя


sx1ndo

Recommended Posts

Здравейте колеги , в Събота преживях лека тегава ситуация с моята кола , която е Audi A3 1.8T 150 к.с quattro (1999г.) 

 

Ситуацията беше следната , взех колата от газаджийте с нов газов инжекцион ,но на път за работата на жена ми 2-3 пъти я натиснах от място на два от светофарите , но на бензин (казах си все пак е нов инжекциона да не го натоварвам все още). Пристигам на работата на жена ми усещам миризма на запалено 😕 уви вдигам капака на колата и виждам ,че зад самия двигател долу в дясно откъм пасажера има лек пламък (Ще приложа снимки) И накратко изгасен е малкия пламък колата след това я закарах при газаджийте за проверка на инжекциона и цялата система всичко е окей. Следното което установиха е - миризма на суров бензин отзад като се застане на колата и доста голямо напичане на генерацията от началото до края. Колата работи по-неравномерно на бензин , а на газ е перфектно. Какви според вас може да са причините за суровия бензин дето се усеща и нагряването на генерацията. 

 

П.с колата като се кара на бензин или газ и се подаде газ на место има лек гръм който се чува от генерацията.

 

Ще се радвам някой , който е имал подобен проблем или знае от какво се случва така да пише 🙂 Ще помоля и без заяждания 🙂

 

Колата беше при майстор вчера (08.12.22) и според него е нещо от генерацията и на диагностика му излиза ламбда сонда, а чек не свети. Колата е без катализатори и вчера вечерта светнах с фенерче и видях че тръбата както продължава след меката връзка и черна на въглен и самата резба където се завива сондата(а огъня беше 2-3 см висок и е горял само там където се вижда на снимката)

IMG_20221206_181358.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Колега ориентирай ме малко, това бензинопровода ли е? Имам същата кола и 2020 г. свалях всичко отдолу. Тръбичката от резервоара върви доста далеч от гърнетата и тръбите, явно газаджиите са оплескали нещо. Още нещо важно, къде е втората тръбичка която изкарва изпаренията от резервоара и ги вкарва във филтър от активен въглен до предния десен калник? Може да се заблуждавам от снимката нещо, но ми се струва че си снимал под преден десен калник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега това е тръбичка за преден десен спирачен цилиндър, не би трябвало да гори там освен ако има нещо на меката връзка след изпускателния колектор. Стана ми интересно и слязох до колата да направя снимка.

IMG_20230106_122046_HDR.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там е изолацията зад двигателя, смених гарнитура на турбото и изпускателния колектор, но и меката връзка е за смяна може и от там да е хвърлило.. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...