Papunov

Audi Q5 загуба на антифриз

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

от когато имам колата .. повече от 4 години съм забелязал че антифриза намалява бавно от MAX и даже минава под MIN. Не знам дали е нормално да има някаква минимална загуба на антифриз, все пак той се загрява после изтива, има си и клапан в капачката. Интересното ми е че като гледам антифриза намалява по-бързо като имам кратки и множество карания, а не на дълъг път. Преди 3 години смених капачката на казанчето с оригинална нова, тогава се намали загубата.. Водна помпа съм сменял преди 2 години, 2-та термостата, не се вижда визуално някакви течове. В момента нивото на антифриза е на 1-2мм под мин-а на студено и ще го наблюдавам следващите дни. като е загряла колата е някъде на средата между МИН и МАКС.

 

Ще се радвам някой колега да сподели неговият опит с охладителната течност.

 

Благодаря!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сподели колко мл доливаш и в какъв период от време/км?

Мой близък сменя глава, защото му губеше антифриз, но при него колата си загряваше доста и загубата на антифриз ставаше много бързо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

по принцип като го видя на МИН наливам до МАКС. Като се замисля около 2-3 пъти в годината. Колата я карам основно на дълги разстояния. Но като я карам на къси забелязвам по-голяма загуба. Примерно да я карам по няколко километра много пъти. .. И май зимата е най-изразена загубата.

 

Минавам около 13-15 хил. км на година. Колата си загрява до 89 градуса точно под 90 градуса.. мисля че е или 89 или 87 не знам точно.

 

Правил съм тест.. пълня на макса .. минавам 200-300 км по магистрала и на другият ден нивото не е паднало.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте колеги, мисля че хванах от къде е проблема. В опръстена на едната от 2те тръби дето връща антифриз в казанчето. Усещах много силен мирис на антифриз при загряла кола и като се се раздуших видях че от там вони. Майсторът вика че няма теч ама ме послуша и смени опръстена (наистина е бил сплескан от едната страна) и за сега не забелязвам загуба (след 10-тина карания на колата) на антифриз и няма миризмата около колата. Ще я наблюдавам и ще видя дали наистина се е решил или има и друго.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk



Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.