tsetso.galabov Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 Здравейте, колата която карам е Ауди А4 Б7 1.8Т 4х4. От 3-4 месеца насам карам с газова уредба, но последнения месец ми изникна следния проблем... Набива ми грешка за бедна горивна смес при банка 1. 17536 - Fuel Trim; Bank 1 (Mult) P1128 - 001 - System too Lean 3-4 пъти настрийвахме колата, но резултат нямаше! Сложихме дори някаква джаджа на обд-то, която уж изолира тази грешка, но отново резултат нямах. И сега търся някой добър газаджия, който да може да ми я настрои, защото когато грешката набие колата губи мощност( все едно го няма турбото...никакъв ряз). Също така искам да добавя, че на два-три пъти карах само на бензин по 100-200 км и грешката не набиваше, което ме свежда до мисълта, че би трябвало да е от газовата. Въпреки това сменях гарнитурата на изспукателна система, тази на колектора и преди турбото, защото ме съмняваха, че може да е от тях, но уви не беше. Ще бъда благодарен на всеки, който споделите информация по темата и някой добър газаджия, който може да ми реши проблема! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladi Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 А каква марка е газовата уредба? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anto1 Posted July 4, 2023 Report Share Posted July 4, 2023 Кажи каква марка е газовия компютър,какъв е изпарителя и какви са дюзите,и колко коня е колата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsetso.galabov Posted July 4, 2023 Author Report Share Posted July 4, 2023 Марката на газовия компютър е REAGAS, а относно и изпарителя и дюзите, сега ще слезна до колата и ще проверя Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsetso.galabov Posted July 4, 2023 Author Report Share Posted July 4, 2023 Така…кода на двигателя е BFB, стоково е 163( според думите на миналия собственик, когато я купух, е пипната на 190). Изпарителя е KME TUR 6Z и дюзите са Димко Херкулес 1,7 Забравих също да кажа, че колата е без катализатор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Муцев Posted July 7, 2023 Report Share Posted July 7, 2023 С Reagas малко трудно ще стане. А шом е пипната, почти невъзможно. Изпратено от моят moto g(10) с помощта на Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsetso.galabov Posted July 15, 2023 Author Report Share Posted July 15, 2023 Направихме калибровка на дюзите и за момента проблема ми се реши, от седмица вече не ми е набивала грешката. А защо с РЕАГАЗ трудно, не е ли добър? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ради-1 Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 (edited) Вероятно защото е стар и няма опция турбо в настройките. А като е "пипната" времената на бензиновите дюзи по високи ли стават от стандартните?. В газовата карта макса е 18мс Edited October 30, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts