Jump to content

Търся добър газаджия за София да настрои Б7 1.8Т

Recommended Posts

Здравейте, колата която карам е Ауди А4 Б7 1.8Т 4х4. От 3-4 месеца насам карам с газова уредба, но последнения месец ми изникна следния проблем... Набива ми грешка за бедна горивна смес при банка 1.

17536 - Fuel Trim; Bank 1 (Mult) 
P1128 - 001 - System too Lean

3-4 пъти настрийвахме колата, но резултат нямаше! Сложихме дори някаква джаджа на обд-то, която уж изолира тази грешка, но отново резултат нямах. И сега търся някой добър газаджия, който да може да ми я настрои, защото когато грешката набие колата губи мощност( все едно го няма турбото...никакъв ряз). 

Също така искам да добавя, че на два-три пъти карах само на бензин по 100-200 км и грешката не набиваше, което ме свежда до мисълта, че би трябвало да е от газовата. Въпреки това сменях гарнитурата на изспукателна система, тази на колектора и преди турбото, защото ме съмняваха, че може да е от тях, но уви не беше.

Ще бъда благодарен на всеки, който споделите информация по темата и някой добър газаджия, който може да ми реши проблема!

Така…кода на двигателя е BFB, стоково е 163( според думите на миналия собственик, когато я купух, е пипната на 190). Изпарителя е KME TUR 6Z и дюзите са Димко Херкулес 1,7

Забравих също да кажа, че колата е без катализатор

С Reagas малко трудно ще стане. А шом е пипната, почти невъзможно.

Изпратено от моят moto g(10) с помощта на Tapatalk

• 2 weeks later...

Направихме калибровка на дюзите и за момента проблема ми се реши, от седмица вече не ми е набивала грешката.

А защо с РЕАГАЗ трудно, не е ли добър?

• 3 months later...

Вероятно защото е стар и няма опция турбо в настройките. А като е "пипната" времената на бензиновите дюзи по високи ли стават от стандартните?. В газовата карта макса е 18мс

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"