Jump to content

Обслужване и Гаража


Martin88

Recommended Posts

Здравейте  братлета и ценители на А8 D2, наскоро завърших мечтания голям гараж, разбира се има още дoвършителни неща, като настилка от реактивна смола, закупуване на подемник и изолация отвън и измазване на стени отвътре и т.н, но електричество, осветление, прозорци входна врата и гаражни врати има и вече може спокойно да се работи.
Не беше замислен като сервиз, въпреки, че е  с размерите на такъв, а просто гараж който съм искал, да е просторно и да си имам подемник и да ги качвам за кеф хаха. 
Направих леко обслужване по мотора на лонга и хидравличната помпа също като цяло се прегледа всичко по ангренажа и пистовия, аз съм подменил всичко като ролки ама пак да си ги прегледам хаха, семеринги се смениха на валовете и колянов отпред и няма подлизване вече да цапа и да ме нерви хахаха.
По моите D2 няма какво да се пипне за сега  като обслужване и предлагам услугите си на който има нужда от помощ за А8 D2 , поръчвам си нови части от големите дилъри с отстъпка от години като съм работил по моите, предпочитам само бензиновите мотори за работа, ангренаж, центровка и т.н. дизелите така или иначе бяха излишни като мотори за D2 времето го показа. Диагностика се прави задължително преди да се почне каквато и да е работа с VCDS пълна версия. Работи се с желание и внимание към всеки детайл без да се нарушава вида му, работя подредено и прецизно все пак съм ценител на модела. Пишете на лично  ако имате въпроси или търсите помощ. Там мога да ви оставя номер за връзка и кординати на гаража. 

Collage_20230715_004440.jpg

Collage_20230715_004723.jpg

💀

IMG_20230112_195809.jpg

IMG_20230113_171040.jpg

IMG_20230708_211501.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Карам C5 4.2, колата имаше разни проблеми като леки течове на антифриз, на масло + кофти миризма като изгори (е тва не можаха да ми го оправят никъде). Беше време за ангренаж. 

 

Аз съм впечатлен от начина на работа на Martin88, с колата не са се занимавали толкова в никой сервиз до сега. :D Разглобява се внимателно, почиства се всеки един детайл, гледа се за всеки един проблем и се отстранява. Тука се работи защото на човека му е кеф да го направи както трябва. Ремъци, ролки, водна помпа, термостат, семеринг колянов вал, гарнитура капаци клапани и други дето ги забравям вече.

 

И накрая не ме е натоварил нито в цени на части, нито в цени на труд.

Наскоро смених ангренажа, водна помпа, термостат, разни водни съединения на пежото на баща ми (407, 2.2 бензин). Ми то за пежото излезе малко по-евтино, баси.

 

 

before.png

after.png

engine.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
Публикувано (Редактирано)

Докато четете тази публикация, вашите лупи с изгорели рефлектори от старомодните горещи ксенони са я прочели вече и са свещи в сравнение с BI-LED лупи от последните модели в наши дни.

Пред вашите очи е AOZOOM DK 200 3 inch последна версия. Същите се срещат и като К3.

Стария DK не се пройзвежда вече. 

Оригиналните лупи (боклуци) са около 2,5 инча. Наложи се да разширя корпусния тунел на лупата от рефлектора на целия фар за да приближа новата 3 инчова максимално близо и да стои като оригинала  по-добре и от него е сега. В моят случай оригиналните лупи бяха загорели само отгоре, но достатъчно, че с ксненоновите D2s крушлета да е на свещи, след това сложих директна замяна D-series Лед крушки светлината се подобри рязко макар и с изгорели рефлектори и накрая след време вместо да реставрирам рефлекторите на лупите или да взимам същите нови, взех направо BI-LED лупи. Резултата е силна светлина и сигурност. Къси и дълги в лупата и отделно дълги си имате, на пратика двойни дълги като падне клапата знаете как стоят нещата, като Bi-xenon. Изчаках да навлязат и да се усъвършенстват Bi led и беше време вече. За 530лв ще ги срещнете на пазара, аз ги взех за 477лв

Тези не са ментета, на пазара има и клонинг който е боклук.

Подобрете фаровете си те ще спасят вашия живот и живота на другите вечер и най-важното настрйте ги еднакво и на правилната височина. 

IMG_20240323_212509.jpg

Videoframe_20240323_210823_com.huawei.himovie.overseas_edit_190206400150142.jpg

 

Редактирано от Martin88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...