Jump to content

Реглаж на фарове


NotApplauskata

Recommended Posts

Здравейте!
Имам един проблем ,който ми се случва за втори път вече и ме дразни доста.
Бях със оригинални фарове ( преди фейса ) и не можех да ги регулирам нито отвътре (имаха машинки) ,нито отвън ръчно.
Изпаднаха ми други фарове ( втора ръка ) на марка TYC и знаейки ,че не светят добре до колкото съм чел от всички Вас тук все пак ги взех.
Сложих им един ЛЕД на къси със нормална на дълги , настроих ги малко и работата горе долу стана, въпреки че въпросната " лястовица " я няма отпред ,но айде все тая..
Сега стигнах до положение в което искам да ги вдигна още малко нагоре тъй като съм ги свалил доста явно ,обаче не мога.. Въртя,въртя и нищо не се случва. 
Ако на някой му се е случвало и е намерил решение ,тъй като аз нищо не намирам нито на български тук ,нито из чуждите форуми ,бих бил благодарен да помогне..

ЕДИТ: Сложих им оригиналните машинки от старите фарове..

Редактирано от NotApplauskata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е без решение, но по трудно с фаровете след фейса, защото не се отварят отпред стъклата. Можеш да го направиш и на място без да се сваля фара, но страшно трудно защото почти нищо не виждаш. Успял си да извадиш ябълковидния регулиращ болт  - не зная дали така се казва. Сваля се фара и с нещо подпираш рефлектора точно на мястото където влиза това нещо от машинката която регулира фаровете и вкарваш машинката и късмет. Правил съм го затова пожелавам късмет.

А фара се сваля отвратително, ако не ти пречи на карането не ти препоръчвам да сваляш фара.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със фаровете преди фейса съм както съм написал. Разглабях ги вчера и за моето просто око всичко във фара е наред. Самия рефлектор над крушката за дългите е леко тръгнал да заминава ,но все пак няма общо със реглажа. Нито хоризонтално нито вертикално се движат, което е много странно бих казал.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здр. дано да е оправен проблема вече. Нямаше ме август месец. Ел. регулирането е само вертикалното, ляво и дясно е ръчно. И пак си мисля, че се е извадила ябълковидния болт. Лесно се разбира ако накараш някой да кара срещу тебе вечер и караш по неравности, светлината е нагоре и надолу.

Четири пъти съм правил тази глупост да си извадя сам регулировките  за 13 години с цел перфектното светене. След това сваляне на фара.

Редактирано от Krasi F
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...