Jump to content

Как да си сменя инжекторите на ACE ?


ivo v8 Q

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам и разбера от опитните и знаещи, Каква е последователността при смяна на инжекторите на моя двигател ACE?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нещо по-особено при смяната им, освен че трябва задължително да се сменят и гумените О-пръстени на всяка дюза за да не смуче въздух. Също така понякога е пукнато/счупено леглото на дюзата (прилича на бакелит като материал) и в този случай трябва да се смени и то заедно с О-пръстените му. Иначе първо отвиваш/разхлабваш от главата на инжекциона щуцера на тръбичката на съответната дюза, за да падне налягането на бензина (внимавай, че пръска бензин във всички посоки да не стане пожар или да ти пръсне бензин в окото!) и изваждаш нагоре самата дюза с армирания маркуч (внимавай да не пречупиш/скъсаш армирания маркуч към дюзата!). После развиваш армирания маркуч от дюзата и слагаш новата дюза - трябва да влезе добре на мястото си. След като смени всички дюзи може да се наложи обезвъздушаване на главата на инжекциона и повечко въртене докато не напълни главата на инжекциона, армираните тръбички и самите дюзи. Задължително при първо палене трябва да има някой да гледа да не текне бензин покрай дихтунките на  щуцерите на главата на  инжекциона или на самите дюзи отгоре и ако трябва да се притегнат още. Много трябва да се внимава да не се запали бензина от цигара или друго! Първия път ще запали доста трудно. Ако си въртял преди това реглажа на сместа на главата на инжекциона може да се наложи да се центрова отново.

 

Ако не се чувстваш сигурен е по-добре да я закараш в сервиз, където са наясно с механичния инжекцион, да не стане така, че да не можеш да запалиш след смяната на дюзите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателния отговор, Тя сега въобще не пали на бензин, преди палеше трудно, новите дюзи на BOSCH са си с О пръстените на тях, Тези дни погледах в тубата клипчета за тези ремонти и добих представа, че направо се издърпват, А това легло на дюзата ако е спукано/счупено намира ли се на пазара защото дюзите ги намерих трудно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако го няма ново и 2-ра употреба ще свърши работа, но с нови О-пръстени за да не смуче въздух покрай него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...