Jump to content

Проблем скорости


damyl

Recommended Posts

Здравейте,

Автомобила в А6 ultra 2.0tdi 190к.с. на предно предаване с 0СК/DL382 кутия.

Показваше грешка егр P2002, но тъй като нямах проблем с поведението на колата просто я триех през телефона и я неглижирах.

Преди около вече месец колата показа грешка на таблото за скорости и че задната предавка неможе да бъде избрана, гася паля - всичко работи. Малко след това при потегляне с повече газ, кутията изписваше пак тази грешка двигателя се форсира без да се движи колата, кутията остава на "свободна" и неможе да включи на никаква скорост, дори в ръчен режим.

Грешките са P187A u P187B, коеот само по себе си значи съединители. Гася, паля и колата се движи и превключва супер плавно с уговорката, че се кара с много малко газ.

Записах си час в ауди сервиза, и закарах колата на ход до там. Звъннаха ми чо телефона, че кутията била със стар софтуер и ще се наложи да го обновят, казах добре. Отивам на място след още три дни, където ми се обяснява, че след ъпдейта кутията си намерила проблем с охлаждането ...... и се оказало мехатроник, ама мехатроник за смяна, че с ремонтен комплект нямало да стане и също така, че колата в момента не е в движение и ако няма да я правят те ще е наложи да я вземам с репатрак. Шах и мат!

Обявиха ми грубо 7500лв за смяна мехатроник, консумативи и труд. 

 

Колата е на 133 х. км. и не е имала никакви симптоми за проблем с кутията, маслото е сменено в ауди преди 8 х. км.

Че ще се ремонтира е ясно, но къде незнам.

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще се радвам да сподели опит.

Благодаря!

Редактирано от damyl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Този проблем е често срещан, можеш да сложиш и стар мехатроник и да го обучиш. Няма гаранция дали и новия няма да свирне след 1 година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Публикувано (Редактирано)

Здравейте отново,

След толкова много време от началото на темата колата все още е в сервиза...

Проблема в крайна сметка е софтуерен, като в ауди сервиза не са съобразили ревизията на кутията, наляли са софтуер по подразбиране и така.

 

С ясното съзнание, че такава бяла лястовица може дане съществува, ми е необходима помощ в намирането на софтуер за скоростната кутия.

Проблема е, че търсим софтуер за първата резизия на Ауди А6 ultra c DL382 / 0CK кутията е с метален картер, а автомобила е само на предно.

Има ли участници във форума или някой познат с такъв автомобил който би разрешил да копираме софтуера на кутията, разбира се не безвъзмездно?

Напълно съм наясно, че непознат да бърника по колата не е допустимо и желано, ако все пак има желаещ да помогне нека се свърже с мен.

За връзка 

Калин Николов 

О885 4две6 оо7

Благодаря предварително!

Редактирано от damyl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...