Jump to content

Audi A7 C8 - Matrix function deactivated in the headlamp


sdn90

Recommended Posts

Здравейте,
 Скоро очаквам доставка на Audi A7 C8 2019 от Канада.
Сдобих се със справка за сервизна история и оборудване на автомобила.
В оборудването имам "HD Matrix LED headlamps with dynamic light design and dynamic turn signal" и "Matrix function deactivated in the headlamp".
Доколкото разбирам, фаровете са HD Matrix, но няма да имам асистент за дългите светлини, и на практика ще трябва ръчно да управлявам дългите.
Това ограничение било регулаторно в САЩ и Канада, но това на практика обезсмисля наличието Matrix фарове.
Има ли възможност пълната функционалност на Matrix фаровете да се отключи, къде, и колко би струвало?

Освен Matrix фаровете, ще се наложи да се прекодира регион на MMI, радио, навигация и т.н. За тези прекодирания има много обяви, и явно е сравнително лесно и достъпно (около 1000 лева за Mh2P), но за Matrix фаровете не намирам никакви обяви в България.

Обмислям и покупка на OBDeleven или HEX-V2 + VCDS, за отключване на задни дневни светлини, RS анимация на фаровете при отключване и др. Кое бихте препоръчали, OBDeleven или HEX-V2?

Не бях обърнал внимание, че автомобилът е без дистроници, следователно без ACC (Adaptive Cruise Control). Проблем ли е липсата на ACC, и толкова ли е важна тази екстра? Много хора пишат, че никога не биха си купили Audi без ACC. На мен бронята на A7 C8 с дистроници ми изглежда грозна, с тези две големи "топки" до емблемата. Като изключим ACC, останалото оборудване е на ниво - S-Line пакет, HUD, B&O, въздушно окачване, масаж / обдухване / памет на седалки, LED в салона, подгряване на волана, черен таван и много други.

Тук съм качил пълното оборудване - https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZbuKrVZiznz6B79t7yuoBC9czflDj7HE1Ck
Има ли нещо друго в оборудването, което да липсва, или да е заключено спрямо EU версиите?

Link to comment
Share on other sites

Според audizine форума, има възможност  функцията за дългите да се отключи :)  Не съм ровил да видя какво точно трябва да се промени и къде, но е възможно. 

 

Аз имах OBDeleven и за нещата, които направих ми свърши работа. Ако имаш лаптоп VCDS е по-добрия вариант.

Сега покрай черния петък мисля да си взема OBD Eleven next gen, че минах на Iphone и стария адаптер не работеше. За задните дневни светлини има готов ап и е 10 кредита :)  Като го взема мога да ти ги пусна. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Да, и аз намерих информация за прословутия "Sam" от Audizine, но трябва да имам закупен VAS5054A/VAS6154, плюс 700$. Доста ми е съмнителна тази процедура, и няма да има на кого да се оплача ако нещо се обърка тотално. На Odbeleven бизнес моделът им е меко казано кожодерство. Купуваш устройство, купуваш про лизенз на годишна база, и отделно кредити за всяка one click модификация. HEX-V2 няма подобни проблеми доколкото разбирам. Аз вероятно ще купя и двете в крайна сметка.

Edited by sdn90
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...