Jump to content

Audi A7 C8 - Matrix function deactivated in the headlamp


sdn90

Recommended Posts

Здравейте,
 Скоро очаквам доставка на Audi A7 C8 2019 от Канада.
Сдобих се със справка за сервизна история и оборудване на автомобила.
В оборудването имам "HD Matrix LED headlamps with dynamic light design and dynamic turn signal" и "Matrix function deactivated in the headlamp".
Доколкото разбирам, фаровете са HD Matrix, но няма да имам асистент за дългите светлини, и на практика ще трябва ръчно да управлявам дългите.
Това ограничение било регулаторно в САЩ и Канада, но това на практика обезсмисля наличието Matrix фарове.
Има ли възможност пълната функционалност на Matrix фаровете да се отключи, къде, и колко би струвало?

Освен Matrix фаровете, ще се наложи да се прекодира регион на MMI, радио, навигация и т.н. За тези прекодирания има много обяви, и явно е сравнително лесно и достъпно (около 1000 лева за Mh2P), но за Matrix фаровете не намирам никакви обяви в България.

Обмислям и покупка на OBDeleven или HEX-V2 + VCDS, за отключване на задни дневни светлини, RS анимация на фаровете при отключване и др. Кое бихте препоръчали, OBDeleven или HEX-V2?

Не бях обърнал внимание, че автомобилът е без дистроници, следователно без ACC (Adaptive Cruise Control). Проблем ли е липсата на ACC, и толкова ли е важна тази екстра? Много хора пишат, че никога не биха си купили Audi без ACC. На мен бронята на A7 C8 с дистроници ми изглежда грозна, с тези две големи "топки" до емблемата. Като изключим ACC, останалото оборудване е на ниво - S-Line пакет, HUD, B&O, въздушно окачване, масаж / обдухване / памет на седалки, LED в салона, подгряване на волана, черен таван и много други.

Тук съм качил пълното оборудване - https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZbuKrVZiznz6B79t7yuoBC9czflDj7HE1Ck
Има ли нещо друго в оборудването, което да липсва, или да е заключено спрямо EU версиите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според audizine форума, има възможност  функцията за дългите да се отключи :)  Не съм ровил да видя какво точно трябва да се промени и къде, но е възможно. 

 

Аз имах OBDeleven и за нещата, които направих ми свърши работа. Ако имаш лаптоп VCDS е по-добрия вариант.

Сега покрай черния петък мисля да си взема OBD Eleven next gen, че минах на Iphone и стария адаптер не работеше. За задните дневни светлини има готов ап и е 10 кредита :)  Като го взема мога да ти ги пусна. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз намерих информация за прословутия "Sam" от Audizine, но трябва да имам закупен VAS5054A/VAS6154, плюс 700$. Доста ми е съмнителна тази процедура, и няма да има на кого да се оплача ако нещо се обърка тотално. На Odbeleven бизнес моделът им е меко казано кожодерство. Купуваш устройство, купуваш про лизенз на годишна база, и отделно кредити за всяка one click модификация. HEX-V2 няма подобни проблеми доколкото разбирам. Аз вероятно ще купя и двете в крайна сметка.

Редактирано от sdn90
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...