Jump to content

Загуба на охладителна течност и теч на масло

sashocos

Recommended Posts

Става въпрос за  A8 4H 3.0 tdi ,има теч на масло,което се събира  между главите и в определен момент се изсипва в/у пистовия ремък ,който го разпръсква навсякъде.Измивам с обезмаслител и няколко месеца е чисто,докато не се излее  отново.Паралелно на това има и загуба на антифриз,но никога не е капало на земята,не се забелязват и  да  тече от някое водно съединение,определено обаче като се покара и позагрее,мирише на антифриз. губи горе долу 1 литър на 1500-2000 км. Чета/гледам клипчета, за смяна на някакви О пръстени и гарнитури на "маслен и ЕГР охладители".Моля да споделите опит и насоки за решаване на проблема.

• 2 weeks later...

Слабо място е V-то. Вадиш всичко и сменяш гумени уплътнения, гарнитурки и маркучета и те така. Много се нагрява там и всичко се изпича в даден момент. 

Да наистина проблемът се оказа във V-то.Текло е антифриз ,не толкова масло.От клапана за разпределяне на охл.течност.Днес я взех от сервиза.Било типичен проблем,свалят се колектор,ЕГР, горе долу всичко отгоре,сменени са клапана, уплътнения и О-пръстени и една тръба.2200,целия масраф

На 24.01.2024 г. at 12:25, kenwood2 написа:

Дадоха ми подробна фактура от Порше запад.Сваля ли са всмукателния колектор, и са сменени всички О-пръстени,и упллътнениа, но като цяло скъпи части няма освен въпросния разпределителен клапан ~350лв и някаква тръба за 130 лв Половината пари са за труд ,като малко излишен разход са осемте литра антифриз за 200 кинта и първоначалния преглед за установяване на проблема като са ми  калкулирали 140 лв... В смисъл такъв че ако им бях казал сменяйте това и това и не ми сменяите антифриза ремонта щеше да под два бона

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

• 1 month later...

И по разни други хвалени сервизи толкова вземат. Като намериш после частите и видиш цените ти става зле.