Jump to content

ma3xa

Members
  • Мнения

    530
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ma3xa

  1. Примерно тук: https://www.motointegrator.de/ Имай предвид, че в повечето случай за заводски рециклаж (refurbished), не нови.
  2. Търси си компонентите извън България. Тука такива цени обявяват, че може да ти се срине психиката. Отвън нещата сигурно са 3 пъти по-евтини.
  3. Тая добавка по принцип повишава температурата, за да може да изчисти ДПФ-а. Понякога сензорите също се цакат и става мазаляк.
  4. Каква е логиката да спира на топъл мотор? Вероятно и при по-високи обороти се чува, просто не си играл да слушаш внимателно като е студена. Припада демпферчето долу и започва да трака веригата по горния обтегач. Запали я студена и подавай плавно газ, 100% в някакъв момент ще почнеш да чуваш отчетливо "мелене". Мойта е същата, ще я вкарвам за вериги, чакам ги да дойдат.
  5. Не е от маслото. Просто преди са ти я били натъпкали с добавки и след смяната на маслото са се разхлопали. Шума на 1200 оборота е от вериги. Този мотор даже има склонност да не изхлопва при палене, а после при определни обороти да дрънчи едната верига по обтегача.
  6. ma3xa

    Парното не работи

    Виж на диагностика климатроника какво ще си каже. И моторчето да е заминало, пак ще вдигне грешка.
  7. - Стриктно се наблюдават нивата на флуидите по мотора - антифриз, масло и т.н. - Да, нормално е - Отиваш да ти налеят пипнат софт, за да ти отключат опциите да си закачаш телефона - Щом ти е достатъчна си карай така. Бих ти препоръчал да видиш с кой точно софт си, защото ако си с версия за дизелгейт, ще прави много често регенерации Допълнително бих ти препоръчал да отидеш да ти ремапнат маслената помпа и да вдигнат налягането, защото фейсовите мотори имат много големи проблеми с мазането и се трошат.
  8. Този мотор трупа страшно много нагар в колектора и дросела. От там се почва - почистване на всичко, включително и целия интейк. Ако това не помогне - трябва да се видят дихтунгите на инжекторите и да се ревизират. Също не им е силна страна на тези двигатели.
  9. Има още един проблем, който няма как да го видиш без разглобяване. При мен задните маркучета се бяха извадили от рамката на панорамата и със "шило" като пробвах си излизаше отзад при подкалника обаче течеше вътре. Най-кофти опцията е самата рамка да се е пукнала, но това е съмнително. При всяко положение ще трябва да разглобите тавана и корите по гредите.
  10. Аз сложих CeraTec, честно казано никаква разлика не откривам - нито в разход на гориво, нито като работа на двигателя.
  11. Вземай 4.0тфси, и 4.2тди си гори доста, първия поне върви здраво. Оправяш цедките и си караш.
  12. Клапанното проверихте ли? Може и от него да изпуска само за конкретната страна.
  13. Предните дренажи на панорамата минават в колонките. Вероятно там имаш проблем. Другото е, дренажите на кутията на климатроника да са запушени и да прелива вътре.
  14. Мотора се кара с масло по спецификация на производителя - 504.00, 507.00. Оригиналното масло на Ауди по тази спецификация е 0W30. Няколко модела Аудита си ги карам с такова, сменям на 9-10к км и нямам никакви проблеми.
  15. Мотора е приятен и от тази година като цяло е доста добре. Най-важното е да е обслужван на време и да не е по LL програмата на ВАГ.
  16. Дюзите на 2 и 6 са с кофти показания. Но тези корекции може да са в следствие и на други проблеми. Като ги връщаха обратно след тестването им, смениха ли дихтунгите и болтовете, които ги стягат? Леглата им бяха ли райберовани?
  17. При тези коли малко недобра работа по електрическата система може да те направи луд от странни грешки.
  18. То картерна вентилация при този мотор са 2 тръби. Интересно от какво може да е, при положение, че останалите неща са проверени. Чакаме развитие по темата.
  19. ma3xa

    Щека за маслото.

    Фабрично нямат щека, нямат и номер на такъв елемент, по който да видиш параметрите. Тия от Али-то не е ясно колко правилно ще показват предвид дължината, която е неясна каква трябва да бъде.
  20. ma3xa

    Смяна на масло на АСК

    На кое викаш среден диф? Ако е опашката на кутията - това е торсена, събира около 500мл.
  21. Остава да провериш ЕГР. Другите неща, които казваш, че са проверени обикновено са причината за това.
  22. И по разни други хвалени сервизи толкова вземат. Като намериш после частите и видиш цените ти става зле.
  23. ma3xa

    Високо ниво на масло!

    Да възможно е. Ако искаш да станат кадърно нещата, свали дюзите и ги пращай на стенд да се види дали не пикаят.
  24. За жалост такъв ни е пазара. Най-неприятното е, че се изкривяват представите за цени на хората и хубавите коли не се продават, защото изглеждат неадекватно скъпи.
×
×
  • Create New...