Jump to content

Канбус диодни стопове


GadaGyurov

Recommended Posts

Здравейте! Имам тунинг стопове с диодни крушки и постоянно ми набива грешка Bremslicht/Brakelight ( тоест, че нещо на стоповете не ми свети, но те си работят идеално ). Въпросът ми е откъде мога да намеря канбус байпас или някакъв вид резистор или въобще нещо, което да сложа на буксите на стоповете, за да не ми излиза грешката и постоянно да пищи ? Друго, което мога да спомена, е че на стоповете, освен големите букси, които се свързват, има и някаква по-малка бяла, та тя за какво е ? Моля, предложете решения или ако някой знае сайт с въпросния канбус, да де линк, защото аз не намирам. Всякаква информация ще бъде оценена ! Благодаря !

Screenshot_1.jpg

Edited by GadaGyurov
качване изображение
Link to comment
Share on other sites

Здравей.

   Не е нужно да добавяш товарни съпротивления по стоповете. Има много по-прост и ефективен начин за спиране на грешката. Трябва да укажеш на таблото, че стоповете ти са наред. Това се прави, като към червения кабел на 14-ти пин от сивата букса на таблото, свържеш маса. Така ще кажеш на таблото, че стоповете ти работят коректно и грешката няма да се появява повече.

Ако в бъдеще сложиш светодиодни крушки на задната и/или късите, грешката и за тях можеш да я спреш, като към сивия кабел на 16-ти пин от сивата букса на таблото, свържеш маса.

Това е, "просто кат' боб"!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Благодаря за бързия и точен отговор! На това табло всичко, което каза ще стане по часовник, нали (колата е 99г, но не знам дали това е преди или след фейс) ? Питам, за да няма някакво недоразумение и като тръгна да свалям да се объркам, не съм най-големия техничар :) . Пак казвам - благодаря !

Screenshot_2.jpg

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Link to comment
Share on other sites

В този случай буксата която ти трябва е червена и съответно пина който трябва да вържеш към маса е с номер 19. успех

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здравейте! Скоро имах време да оставя таблото на един познат, който се е занимавал малко по-дълго с такива неща. Сложихме масата на пина, но от време на време пак изписква грешката, макар и за секунда. Причината лоша направа от страна на моя познат ли е или просто "пълно щастие няма". Благодаря.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...