Jump to content

Канбус диодни стопове


Recommended Posts

Здравейте! Имам тунинг стопове с диодни крушки и постоянно ми набива грешка Bremslicht/Brakelight ( тоест, че нещо на стоповете не ми свети, но те си работят идеално ). Въпросът ми е откъде мога да намеря канбус байпас или някакъв вид резистор или въобще нещо, което да сложа на буксите на стоповете, за да не ми излиза грешката и постоянно да пищи ? Друго, което мога да спомена, е че на стоповете, освен големите букси, които се свързват, има и някаква по-малка бяла, та тя за какво е ? Моля, предложете решения или ако някой знае сайт с въпросния канбус, да де линк, защото аз не намирам. Всякаква информация ще бъде оценена ! Благодаря !

Screenshot_1.jpg

Редактирано от GadaGyurov
качване изображение
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

   Не е нужно да добавяш товарни съпротивления по стоповете. Има много по-прост и ефективен начин за спиране на грешката. Трябва да укажеш на таблото, че стоповете ти са наред. Това се прави, като към червения кабел на 14-ти пин от сивата букса на таблото, свържеш маса. Така ще кажеш на таблото, че стоповете ти работят коректно и грешката няма да се появява повече.

Ако в бъдеще сложиш светодиодни крушки на задната и/или късите, грешката и за тях можеш да я спреш, като към сивия кабел на 16-ти пин от сивата букса на таблото, свържеш маса.

Това е, "просто кат' боб"!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Благодаря за бързия и точен отговор! На това табло всичко, което каза ще стане по часовник, нали (колата е 99г, но не знам дали това е преди или след фейс) ? Питам, за да няма някакво недоразумение и като тръгна да свалям да се объркам, не съм най-големия техничар :) . Пак казвам - благодаря !

Screenshot_2.jpg

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този случай буксата която ти трябва е червена и съответно пина който трябва да вържеш към маса е с номер 19. успех

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте! Скоро имах време да оставя таблото на един познат, който се е занимавал малко по-дълго с такива неща. Сложихме масата на пина, но от време на време пак изписква грешката, макар и за секунда. Причината лоша направа от страна на моя познат ли е или просто "пълно щастие няма". Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...