tal1banko Posted April 26 Report Share Posted April 26 Някой имал ли е проблеми със бензиново А3 8Л . Става въпрос,че около капачката на резервоара мирише на бензин ? Смених капачката с нова ама пак мирише не се седи около задницата на колата. Днес свалих подкалника и видимо няма нищо скъсано или счупено около гърловината,като отворя капачката изобщо не фъска да е под налягане. Приемам всякакви съвети защото возя малко дете в колата и се притеснввам. Знам ,че най добре да се свали резервоара но ме оперираха наскоро и не мога . Майсторите не им се занимава с такива дреболии знаете как е Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted April 26 Report Share Posted April 26 Сменяй/провери клапана за бензиновите пари, също виж въгленовия филтър в подкалника. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tal1banko Posted April 26 Author Report Share Posted April 26 (edited) Клапан номер 15 от схемата ли ? И този филтър с активен въглен ми е до казанчето за антифриз ако за него говориш. Четох ,че трябва да цъка въпросния филтър а моя никога не съм го чувал . Веднъж беше му се сцепил маркуча и тогава пак така миришеше на изпарения отпред.Има ли логика този филтър да не работи а да мирише отзад около капачката то си лъха яко.на бензин направо пари на очите Edited April 28 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tal1banko Posted May 1 Author Report Share Posted May 1 Никакво развитие със проблема.Ходих в три сервиза всички вдигат рамене 😐 Взех друг клапан за филтъра със активен въглен и той не работи като е запалена колата.Моя клапан го чувам как цъка като му подам ток от акумулатора,но като е на мястото си не се чува изобщо.Мерих буксата за клапана дава различни стойности но не са 12 волта и не знам колко ток трябва да отива до там ...Маркуча който влиза във филтъра за активен въглен идващ от резервоара е отпушен значи и от него не е . Когато е хладно вечер няма никакъв мирис обаче през деня като пекне слънцето не се седи до колата.Проверих около бензиновата помпа и там е сухо и няма миризма ,вече се видях в чудо с тая кола Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts