Jump to content

спортен филтър


Recommended Posts

Днес си сложих такъв,не е марков турски е ,ама момчето което ги продава и ми е познат каза ,че става.Взех от най големите за над 2000 см2 (мотора ми е 2.6),това което веднага забелязах е ,че се промени звука ,особено при връщане на газта,като турбо.Сложих го да виси (подпира) на долната част на кутията на стандартния филтър,която се чудя дали да не я махна цялата а не само капака.За преход м/у филтъра и маркуча използвах ПВЦ тръба(Фи-70) от тези сивите ,понеже за малко неуспях да вкарам накрайника на филтъра директно в маркуча.

Та въпроса ми е не толкава дали има някакъв ефект в/у мощноста на двигателя(звука достатъчно ме кефи), а напълно безопасно ли е за мотора това чудо,дава ли някакви проблеми при ползване,продавача ми каза ,че не се сменял а се перял на пароструйка-вярно ли е????

Чух ,че имало спортни филтри в кутия -някой зане ли за какво става въпрос-дайте линкове да гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще слагам скоро, но аз вече си имам турбина. Тоя продавача каза че карал с такъв филтър 70 000 км и даже не го поглеждал, още не е отварял скобите или нещо такова. Вярвам му, защото не е някакъв келеш рацер, и не е на някаква "спортна калибра" ами на служебното му ванче. Дигало около 5-10% мощност, колкото и да е, е по-добре от нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди имах един кефер 3-ка и бях с такъв филтър, тря ти кажа че тези турските ментаците вкарват сума си и прах в мотора. Вземи си един истински за повече парички, но и на двигателчето да му е добре. Пък това за 10-15 % повече мощност е много интересно и според мен неверно, само звукът наистина е интересен :P Аз като си купувах моя и чичката ме питаше от кои филтри искам дето дигат 5, 7 или 12 коня :respekt::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди имах един кефер 3-ка и бях с такъв филтър, тря ти кажа че тези турските ментаците вкарват сума си и прах в мотора. Вземи си един истински за повече парички, но и на двигателчето да му е добре. Пък това за 10-15 % повече мощност е много интересно и според мен неверно, само звукът наистина е интересен :) Аз като си купувах моя и чичката ме питаше от кои филтри искам дето дигат 5, 7 или 12 коня :respekt::)

ееее..ти ми чупи хатъра,.Верно днес малко прибързано дейставх без да проуча алтернативите,както обикновено правя.

Все пак сподели как разбра,че вкарва прах в мотора?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами беше отдавна, но помня че като махнех филтъра и в колектора се събираше прах с маслени изпарения и ставаше такова като паста за напасване на клапани. Аз си покарах с него около 20 000 км и мотора си беше добре, но все пак трябва да се внимава кво се слага като се има в предвид че филтъра е доста важен поне за тези със сложните електроники и датчици и чудесии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Колеги боцнах спортен филтър SIMOTA , освен че звукът възбужда също така регистирам по пъргаво държание на двигателя, абе доволен съм. Само че имам един въпрос , спортните филтри готови за монтаж ли се продават или трябва да се пръскат с маслото от тези китове които са специално за тях? (да ме прощава колегата постнал темата)89da807ae2af4479.jpg

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...